Dikkat ettiyseniz son günlerde ilimiz insanları, ilimiz dışında mevki ve makamlarda saygınlık görüp önemli görevlere getiriliyor. Bunun en önemli sebebi kültürlerinden ve kişiliklerinden gelen azimleridir. Ne güzel göğsümüz kabarıyor.
İlimizde yetişmiş ve metropol illerde yaşayan hemşerilerimiz, uzman oldukları alanlarda kendilerini geliştirerek önemli görevlere gelirken bu durumun ilimizin gelişmesine ve kalkınmasına da fayda sağlamasını bekliyoruz.
Bizler Muş olarak birbirimize destek olalım ve Muş için ne gerekiyorsa hep birlikte yapalım. Kıskançlıktan, gıybetten, çekememezlikten, bozgunculuktan, laf olsun diye eleştirilerden uzak duralım. El ele vererek ilimizi bir adım da olsa ileri götürecek hemşerilerimize ve ilimiz için çalışanlara destek olalım. İlimizin kalkınması ve gelişmesi için sürekli toplantılar yapıp fikirleri, projeleri değerlendirelim.
Siyasi görüşümüz ne olursa olsun memleketin kalkınması için birlik ve beraberlik içerisinde olalım. Çalışan çabalayan ve bu memleket için proje üretenlere destek verelim. Eğer destek olamıyorsak onlara köstek de olmayalım. İçimizde yetişen ve önemli görevlere gelen hemşerilerimize sevinelim ve onların başarılarını örnek alalım. Onları kıskanıp haksız eleştirilerle karalamayalım.
Gerek metropolde yaşayan hemşerilerimiz ve gerekse siyaset ve bürokrasideki Muşlular olsun (siyasi parti gözetmeksizin) herkesin ve her kesimin Muş için elini taşın altına koymanın vakti çoktan geçmiş.
Milletvekillerimizle, Valimizle, Üniversitemizle, akademisyenlerimizle gelin hep beraber birlik olalım, bir olalım ve güzel Muş’umuz için projeler yapıp çalışalım. Güzel ilimizin kalkınması ve gayri safi milli hâsılada en sonlardan kurtulması için bu birlik şart.
Herkesin ve her kesimin birbiriyle anlaşarak, sorunların çözümünde ortak hareket ederek, birbirleriyle barışık ve bu ilin kalkınmada üst seviyelere çıkması için ortak hareket etmesi lazım. Gelin hep beraber bir olalım, Muş olalım ve Muş İçin güzel işler yapalım.
Bu hususta aktif vatandaşlık bilincinin geliştirilmesi çok önemli... Bireyin toplumsal sorunlara duyarlı, çözümcü, katılımcı, ilgili olmasının temeli bu şekilde atılabilir. Bulunduğu toplumun yaşam standartlarının yükselmesinde, sorunların tespiti ve bunlarla mücadelesinde sorumluluk alan bireylerin, aidiyet hissi de artar. Yaşadığı toplumu benimsemek, sahiplenmek, oraya ait olmak oranın güzelleşmesi, gelişmesi, ilerlemesi için olmazsa olmazdır. Muş’a gerektiği kıymeti verdiğimiz zaman, kadim kültürünün, tarihinin, havasının, suyunun hakkını verme gayretinde olduğumuz zaman neticeye hep beraber sevineceğiz.
Ne güzel demiş üstat Mehmet Akif Ersoy:
Kurtulmaya azmin neye bilmem ki süreksiz?
Kendin mi senin, yoksa ümîdin mi yüreksiz?
Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır.