HABER49-Erzurum’dan katılan iki özel sporcu, yarışmada aldıkları derecelerle şehrin ve Türkiye’nin gururu oldu. Down sendromlu sporculardan Sümeyye Uruk, kızlar kategorisinde; Muhammed Tarık Karakurt ise erkekler kategorisinde Avrupa üçüncülüğü elde ederek önemli bir başarıya imza attı.

Erzurum Valiliği tarafından yapılan resmi açıklamada, her iki sporcunun da disiplinli çalışmaları ve azimleriyle ülkemizi en iyi şekilde temsil ettikleri vurgulandı. Açıklamada, "Down sendromlu öğrencilerimizden Sümeyye Uruk ve Muhammed Tarık Karakurt, Avrupa üçüncüsü olarak şehrimizin ve ülkemizin adını uluslararası arenada duyurmayı başardı. Kendilerini ve antrenörlerini yürekten tebrik ediyoruz" denildi.

Elazığ Sivrice’de yılanın balık avı kameraya yansıdı
Elazığ Sivrice’de yılanın balık avı kameraya yansıdı
İçeriği Görüntüle

ERZURUM’UN GURURLARI ŞAMPİYONADA PARLADI

Uluslararası katılımla İstanbul’da düzenlenen DSIGO Open European Gymnastics Championships, özel sporcuların sahne aldığı ve yeteneklerini sergilediği prestijli bir organizasyon olarak biliniyor. Bu yılki şampiyonada dikkat çeken isimler arasında yer alan Erzurumlu sporcular, performanslarıyla izleyicilerden büyük alkış aldı. Özellikle Down sendromlu sporcuların katıldığı yarışmalar, özel sporcuların spor alanındaki potansiyelini ve başarıya olan inançlarını bir kez daha gözler önüne serdi.

Sümeyye Uruk ve Muhammed Tarık Karakurt, haftalar süren yoğun antrenman programlarının ardından bu önemli organizasyona hazırlandı. Yarışma sırasında sergiledikleri performans, sadece antrenörleri ve ailelerini değil, tüm salonu etkileyerek, özel sporcuların neler başarabileceğinin somut bir örneği oldu. Aldıkları üçüncülük dereceleriyle Erzurum’un spor tarihinde önemli bir sayfa açan bu iki genç sporcu, özel çocukların toplumdaki yerinin ve potansiyelinin altını bir kez daha çizdi.

DOWN SENDROMLU SPORCULARA TAM DESTEK

Bu büyük başarı sonrasında Erzurum Valiliği başta olmak üzere, kentteki spor kurumları ve vatandaşlar özel sporculara destek mesajları iletti. Valilik tarafından yapılan açıklamada, "Sporun her branşında özel çocuklarımızın yanında olmaya ve onları en iyi şekilde desteklemeye devam edeceğiz. Sümeyye ve Muhammed Tarık’ın bu başarısı, Erzurum’daki tüm özel sporculara moral ve ilham kaynağı oldu" denildi.

Ayrıca, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, önümüzdeki dönemde özel sporcular için yeni projeler ve kamp programları planladıklarını, bu tür organizasyonlarda daha fazla Erzurumlu sporcunun yer almasını sağlamayı hedeflediklerini bildirdi. Kentte bulunan özel sporcuların yeteneklerinin keşfedilmesi ve ulusal ile uluslararası organizasyonlara katılmalarının sağlanması için çalışmaların hız kesmeden süreceği vurgulandı.

Kaynak: İHA