

Şekerin insan beynindeki ödül mekanizmalarını devreye soktuğunu söyleyen Doğan, “Şeker, beynimizde ödül mekanizmalarını devreye sokuyor. Bu durum da tatlı yedikçe daha fazla tatlı yeme isteği doğurmakta. Şeker, beyin kimyamızı değiştirir ve bu da kişiyi sürekli olarak şekerli gıdalara yönlendirebilir. Bu, zamanla kısır bir döngüye yol açar. Şeker tükettikçe, daha fazla şeker tüketme isteği artar" ifadelerini kullandı.

Doğan, “Aşırı şeker tüketimi uzun vadede bir dizi sağlık sorununa yol açabilir. Şeker, vücuttaki insülin dengesini bozar ve insülin direncine yol açar. Bu durum zamanla tip 2 diyabet, kalp hastalıkları gibi ciddi hastalıkların gelişmesine neden olabilir. Ayrıca, şekerin aşırı tüketimi, kalp sağlığını olumsuz etkileyerek, damarların sağlığını bozmakla birlikte kalp hastalıkları riskini de artırabilir” dedi.

Sağlıklı bir yaşam için şeker yerine alternatif tatlandırıcıların kullanılabileceğini kaydeden Doğan, "Doğal tatlandırıcılar, şekerin yol açtığı sağlık sorunlarından korunmak için iyi bir seçenektir. Stevia, monk fruit (raja meyvesi) ve eritritol gibi tatlandırıcılar, şeker yerine tercih edilebilir ve kan şekerini yükseltmeden tatlı ihtiyacını karşılayabilir” diye konuştu.

https://youtu.be/3dPf9MpVRXk