HABER49- Muş’ta üç gün süren kar yağışının ardından il genelinde kapalı olan 368 köy yolunu açma çalışmaları sürüyor.

Muş'ta açılan yollara fırtına ve tipi engeli: 16 köy yolu kapalı
Muş'ta açılan yollara fırtına ve tipi engeli: 16 köy yolu kapalı
İçeriği Görüntüle

Muş İl Özel İdaresi'nde yapılan son bilgilendirmelere göre, bugün itibarıyla 215 köy yolu yeniden ulaşıma açılırken, 153 köy yolunun ise kapalı olduğu belirtildi.

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Kapalı olan 368 köy yolundan 215’i açılmış olup kapalı olan 153 köy yolu açma çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz 7/24 hizmet esasına göre çalışmadadırlar. Kapalı köy yollarımızın açma çalışmaları devam ediyor. En kısa zamanda kapalı tüm köy yollarımız da açılacaktır.”

Merkez’de 21, Varto’da 52, Bulanık’ta 20, Malazgirt’te 38, Hasköy’de 3 ve Korkut ilçesinde ise 19 köy yolunun kar nedeniyle ulaşıma hâlâ kapalı olduğu kaydedildi.

Muhabir: AYŞEGÜL MUTLU