HABER49-Muş’ta baharın gelişiyle birlikte şifalı bitkiler tezgâhları doldururken, halk arasında “kereng” olarak bilinen kenger otu da satışa çıktı.

Muş’un verimli topraklarında yetişen ve dağlardan toplanarak tüketilen kenger otu, özellikle yöre halkı tarafından yoğun ilgi görüyor. Doğal yapısıyla bilinen ve farklı şekillerde tüketilebilen kenger, hem yemeklerde hem de turşu yapımında kullanılıyor.

Kenger satışı yapan Lezgin Yıldırım, bitkinin Muş’un köylerinden ve verimli arazilerinden toplandığını belirterek, “Kengerimiz tarlalardan çıkıyor. Yemeği yapılıyor. Kavuruyorlar, yumurtayla birlikte tüketiliyor. Turşusu da yapılıyor. Faydası her derde devadır. Bu aralar yeni, 2-3 gündür gelmiş. Kengerimiz Muş’un verimli topraklarından, köylerinden geldi. Fiyatı 180 TL. Çok olduğu zaman 150 TL’ye kadar da düşer” dedi.









