Muşlu sporculardan büyük başarı: 2 altın, 1 bronz madalya

Bursa’da düzenlenen Olimpik Deneme Yarışmaları’nda yaklaşık 2 bin sporcunun katıldığı organizasyonda Muş’u temsil eden Elif Çelik, Özdil Ziyalı ve Hazal Demir, elde ettikleri derecelerle büyük bir başarıya imza attı.

Muşlu sporculardan büyük başarı: 2 altın, 1 bronz madalya
Harun Seçkin
Yayınlanma

00:39 - 06 Ocak 2025

Güncelleme

00:39 - 06 Ocak 2025

Okuma Süresi

2 dakika

HABER49- Bursa’da düzenlenen Olimpik Deneme Yarışmaları’nda yaklaşık 2 bin sporcunun katıldığı organizasyonda Muş’u temsil eden Elif Çelik, Özdil Ziyalı ve Hazal Demir, elde ettikleri derecelerle büyük bir başarıya imza attı.

 

 

Özdil Ziyalı, 400 metre yarışında kendi yaş grubunda birinci olarak altın madalya kazandı ve üstün performansıyla dikkat çekti. Elif Çelik ise 1500 metre yarışında birincilik kürsüsüne çıkarak Muş’a bir altın madalya daha kazandırdı. Gülle atma branşında mücadele eden Hazal Demir de üçüncü olarak bronz madalya aldı.

 

 

“MUŞ HALKINA BÜYÜK BİR GURUR YAŞATTILAR”

Muşlu sporcuların elde ettiği başarılarda büyük emeği olan antrenör Mihriban Öner, duygularını şu sözlerle ifade etti:

“Sergiledikleri üstün performansla hem Muş halkına büyük bir gurur yaşattılar hem de gelecekteki başarılarının sinyalini verdiler. Bu yola, kız çocuklarına umut olmak için çıktım. Kendimden feragat ederek, zor hava şartlarına rağmen çocuklarını okula dahi göndermek istemeyen aileleri ikna ettim. Önceliğim her zaman kızlarımızın geleceğine katkı sağlamak oldu. Şimdi ise okula gönderilmeyen kızlarımız, ülkelerini ve Muş’u en iyi şekilde temsil ediyor.”

 

Öner, “Hiçbir yerde görev yapmıyorum ve herhangi bir yerden maddi destek almıyorum. Bu işe tamamen gönül verdim. Aynı zamanda, ülkemizin bayrağını dalgalandıran bir milli sporcuyum. Amacım, kız çocuklarımızın hayallerine ulaşmalarına vesile olmak ve ülkemizi başarıyla temsil etmelerini sağlamak” dedi.