HABER49-Muşlu karateciler, Ağrı’da 30 Haziran-3 Temmuz günleri arasında düzenlenen Anadolu Yıldızları Ligi 7. Grup Yarı Final Müsabakaları’nda önemli bir başarıya imza attı.
Muşlu sporcular müsabakalarda toplamda 6 altın, 2 gümüş ve 9 bronz madalya kazanarak, erkeklerde genel klasman şampiyonu olarak takım halinde Türkiye finallerine katılma hakkı elde etti. Kız takımı ise genel klasman üçüncüsü olmayı başardı.
ALTIN MADALYA KAZANAN SPORCULAR:
*Belinay Köse
*Cihan Selamzade
*Mert Ali Gelmez
*M. Kerim Karakaya
*Bahadır Polat
*Umut Hamza Subaşı
GÜMÜŞ MADALYA KAZANAN SPORCULAR
*Elif Aslı Mutlu
*İlayda Azak
BRONZ MADALYA KAZANAN SPORCULAR:
*Nehir Güler
*İrem Su Akdaş
*Ecrin Benan Ümit
*Bedirhan Ümit
*Ahmet Cerrahoğlu
*Emir Seven
*Ali Hamza Oğlağo
*Muhammed Ali Gültekin
*Şevval Kapşıgay
Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde, milli antrenör Aydan Ferhatoğlu ve antrenör Yakup Ferhatoğlu gözetiminde uzun süredir disiplinli bir şekilde çalışan sporcular, aldıkları derecelerle hem Muş’u gururlandırdı hem de Türkiye Finalleri’nde mücadele etme hakkı kazandı.
“DİSİPLİNLİ ÇALIŞMANIN VE İNANCIN SONUCU”
Başarının ardından açıklama yapan antrenör Yakup Ferhatoğlu, şunları söyledi:
“Sporcularımızın gösterdiği özveri, disiplin ve kararlılıkla bu başarıya ulaşacağımızdan emindik. Ağrı’daki Yarı Final Müsabakaları’nda kazandığımız madalyalar, sadece bireysel başarılar değil, aynı zamanda Muş’un sporda geldiği seviyenin bir göstergesidir. Finallerde de aynı inanç ve disiplinle mücadele edeceğiz. Bizlere her zaman destek olan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze, velilerimize ve kıymetli milli antrenörümüz Aydan Ferhatoğlu’na teşekkür ediyorum.”