HABER49- Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Ramazan ayının manevi atmosferinde 'Gençlik İftarı' düzenledi. İftar programına genç sporcular ve Muş Valisi Avni Çakır katıldı.

Gençlik merkezinde yapılan, gençlik ve spor camiasının temsilcilerini buluşturan etkinlikte Muş’ta sporun geldiği nokta ve gençlerin elde ettiği başarılar konuşuldu.

Whatsapp Image 2025 03 24 At 22.05.54 (2)

İftar programına Muş Valisi Avni Çakır, genç sporcular, antrenörler ve çok sayıda davetli katıldı. Programda, spora ve gençlere verilen desteğin önemi vurgulanarak, Muş’un sportif başarılarına dair önemli değerlendirmeler yapıldı. Ayrıca, sporun ve eğitimin birleşiminden doğan başarılara da dikkat çekildi.

Untitled 9

“SPORDA ÇOK CİDDİ BİR SIÇRAMA GERÇEKLEŞTİRDİK”

Herkesin Ramazanını tebrik ederek konuşmasına başlayan Muş Valisi Avni Çakır, Muş Valiliği’nin sporcuların yanında olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Sayın Gençlik ve Spor İl Müdürümüze ve değerli ekibine bizleri bu sofrada bir araya getirdiği için teşekkür ediyorum. Değerli hocalarım, çok kıymetli sporcu kardeşlerim Muş’ta hep beraber, özellikle son bir yılda, sporda, çok ciddi bir sıçrama gerçekleştirdik. Salonlarımız ağzına kadar öğrenci dolu. Takım sayılarımızda da önceki yıllara göre 3-4 kata kadar artış oldu. Her yaş kategorisinde müsabakalar düzenlemeye devam ediyoruz. İlimizin sportif becerisinin devamı için gençlerimizi, ülkemizde büyük bir gururla gösteriyoruz. Voleybolda hem kızlar hem erkekler, futbolda hem kızlar hem erkekler, basketbolda hem kızlar hem erkeklerde, engelli takımımızda, diğer sporlarımızda çok önemli başarılara imza attık. Sıralamalarımızı ilk 10’lara ilk 5’lere taşıdık. İnşallah bundan sonra da hep ilk sıralarda olacağız. Biz valilik olarak imkanlarımızın olabilecek en üst sınırlarını siz değerli sporcu kardeşlerimizin için ayırmaya kararlıyız. İnşallah bu sene olduğu gibi önümüzdeki yıllarda da sizi hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız.”

Untitled 6-2

“AMACIMIZ HİÇBİR ÇOCUĞUMUZ SOKAKTA BAŞIBOŞ GEZMESİN”

Muş’taki tüm çocukların spora yönelmesini temenni eden Vali Çakır, Muş’un spordaki başarılarını şöyle dile getirdi:

“Amacımız hiçbir çocuğumuz sokakta başıboş gezmesin. Mutlaka yetenekli olduğu spor branşı vardır. Hocalarımızı arayıp, çocuğun yeteneğine göre branşına yönlendirilecek. Bizler de o çocuğumuzun her ihtiyacında yanında olacağız. Böylece Muş’un bu konudaki kabiliyeti, başarısında inşallah tüm ülkeye göstereceğiz. Değerli arkadaşlarım şu an Muş’taki bu sıçrama Türkiye tarafından takip ediliyor. 81 ilde tek spor lisesi olan kızlarımız şu anda Türkiye’nin en büyükleri İstanbul’da mücadele ediyor. Engelli Basketbol takımımız maalesef iki maçta yenildi ama bu maçta yenilmediler. Süper Lig’e, Galatasaray’ın, Beşiktaş’ın yanına gidiyor. Yani grubunda yenilen takım yok. Geçen sene Aile Bakanlığımızın düzenlemiş olduğu yurtlar arası turnuvada Muş Yetiştirme Yurdu Türkiye şampiyonu oldu. Her branşta Türkiye’nin ilk üçlerine çıkan sporcular yetiştiriyoruz. Hiç merak etmeyin, bundan sonra da devam edecek. Sizler yeter ki öncelikle derslerinizi sonra da sporlarınızı ihmal etmeyin. Bizler de inşallah hem maddi hem de manevi konularda her zaman yanınızda olacağız.”

Untitled 7

“BU ÇOCUKLAR EKSİ 15-20 DERECEDE SAHAYA ÇIKIP FUTBOL OYNUYORLAR”

Çakır, “Buradan basınımıza da bir çift söz söylemek istiyorum. Sağ olsunlar her konuda destekçimiz ama lütfen Muş amatör takımını da müsabakalarını ve başarılarını sayfalarında daha fazla paylaşın. Çünkü biliyorsunuz ki galibiyet itibarda tabii. Bu çocuklar eksi 15-20 derecede sahaya çıkıp futbol oynuyorlar. Kısıtlı imkanlarıyla bölge maçlarında çok iyi başarılar elde ediyorlar. Güzel, başarılı, sporda olan günlerde buluşmak üzere. Şimdiden hepinizin bayramını tebrik ediyorum” diye konuştu.

Untitled 8

Muş’ta çocuklar bisikletleriyle sokakları şenlendirdi Muş’ta çocuklar bisikletleriyle sokakları şenlendirdi

“SPORLA İLGİLENEN HERKESİ BİR ÇATI ALTINDA TOPLAMAKTAN MUTULUK DUYUYORUZ”

Muş Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir de “Ramazan ayımızın bu güzel gününde, bu güzel ikliminde Muş ilimizde bu kadar sporla ilgilenen başkanlarımız, sporcularımız, antrenörlerimizin olduğu ortamda, bugün hepsini bir çatı altında buluşturmaktan memnuniyet duyuyoruz. Sayın valimizin spora olan desteğini her zaman arkamızda hissetmemizle beraber Muş’ta sporun çıtası her geçen gün artmakta ve iyi bir noktaya gelmektedir” dedi.

Untitled 10

“HEM İLİMİZİ HEM DE ÜLKEMİZİ GURURLANDIRAN BAŞARILAR ELDE EDİYORSUNUZ”

Muş gençlerinin başarılarıyla gururlandıklarını ifade eden Taşdemir, Vali Çakır’ın spora olan desteği için de teşekkürlerini şöyle dile getirdi:

“Sevgili gençler, sizlerin başarılı çalışmalarıyla ve gayretinizle hem ilimizi hem de ülkemizi gururlandıran başarılar elde ediyorsunuz. Sayın valimiz çok ciddi destekler veriyor. Bizler de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak bakanlığımızın tüm imkanlarıyla hem spor tesislerimizi güzelleştirmek, daha fazla sporu yaygınlaştırmak için çalışmalar yapıyoruz. Burada yaklaşık 4 yüz kişi ile iftarda bir araya gelmek istedik. Sayın valimiz de her konuda sporcuların yanında yer aldığı gibi bugün de iftarda yanımızda yer aldı. Herkese teşekkürler. Ramazan-ı şerifiniz mübarek olsun.”

Muhabir: HARUN SEÇKİN