HABER49-Malatya Emniyet Müdürlüğü, kentte uyuşturucu ile mücadele kapsamında yürüttüğü kararlı çalışmalarıyla bir kez daha gündemde. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat ekiplerinin koordinasyonunda gerçekleştirilen geniş çaplı operasyonda, “torbacı” olarak bilinen 17 sokak satıcısı hedef alındı. Yapılan eş zamanlı baskınlarla gözaltına alınan şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda yüklü miktarda uyuşturucu madde ve ruhsatsız silah ele geçirildi. Operasyon, kent genelinde uyuşturucuyla mücadele konusundaki ciddiyetin bir göstergesi olurken, toplumun güvenliğini tehdit eden unsurlara karşı yürütülen mücadelenin de devam edeceği bildirildi.

Elde edilen verilere göre, operasyon kapsamında 2 bin 330 adet sentetik ecza, 58,4 gram metamfetamin, 16,3 gram sentetik kannabinoid, 6 adet extacy hap ve 3 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Ele geçirilen bu maddeler, gençleri hedef alan sokak satıcılarının tehlike boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi. Emniyet yetkilileri, sokaklardaki uyuşturucu trafiğini bitirmeye yönelik çalışmaların artarak süreceğini vurgularken, halkın da bu konuda duyarlı olması çağrısında bulundu.

Operasyon sonrası gözaltına alınan 17 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde yürütülen yargı süreci neticesinde, sokak satıcılığı yaptığı belirlenen 15 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 2 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildi. Adli makamlar, uyuşturucunun sokaklara yayılmasına aracılık eden şahıslara karşı sıfır tolerans politikası uygulandığını açık bir şekilde ortaya koydu.

Kars’ın Arpaçay İlçesinde Çevre Bilinci İçin Anlamlı Adım
Kars’ın Arpaçay İlçesinde Çevre Bilinci İçin Anlamlı Adım
İçeriği Görüntüle

Malatya Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, uyuşturucu ile mücadelede taviz verilmeyeceği, toplumun huzurunu bozan unsurların kökünün kazınacağı belirtildi. Ayrıca açıklamada, sokak satıcılarının özellikle gençleri hedef aldığı ve bu nedenle operasyonların titizlikle sürdürüleceği ifade edildi.

Kaynak: İHA