HABER49-Bitlis’in Tatvan ilçesinde 50 çocuk, Van Gölü kıyısında biriken çöpleri toplayarak hem çevre temizliğine katkı sundu hem de doğa bilincine örnek oldu.

Van’da Otomobilin Çarptığı Yaban Domuzu Telef Oldu
Van’da Otomobilin Çarptığı Yaban Domuzu Telef Oldu
İçeriği Görüntüle

Bitlis’in Tatvan ilçesinde, çevre bilincini artırmak ve doğa sevgisini çocuklara aşılamak amacıyla anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Van Gölü Aktivistleri Derneği ile Tatvan Aile Destek Merkezi’nin ortak organizasyonuyla düzenlenen programda, 50 çocuk sahil boyunca biriken çöpleri topladı. Etkinlik öncesinde Van Gölü Aktivistleri Derneği Başkanı Dilruba Ercan, katılımcı çocuklara çevre temizliğinin önemi, su kaynaklarının korunması ve doğal yaşamın sürdürülebilirliği üzerine bilgilendirme yaptı. Çocuklar, aldıkları eğitimle birlikte sahile inerek eldiven ve çöp torbalarıyla Van Gölü kıyısında biriken plastik, cam ve diğer atıkları topladı. Tatvan sahilinde renkli görüntülere sahne olan temizlik çalışması, bölge halkının da dikkatini çekti. Ercan, etkinliğin yalnızca çöpleri temizlemekten ibaret olmadığını, asıl hedeflerinin çocuklara temiz bir çevre bilinci kazandırmak olduğunu vurguladı. Doğa sevgisinin küçük yaşta kazanılmasının önemine dikkat çeken Ercan, bu etkinliğin ilerleyen yıllarda daha büyük katılımlarla devam ettirilmesini hedeflediklerini söyledi.

Çevre ve Doğa Bilinci İçin Yaz Boyunca Etkinlikler Sürecek

Tatvan Aile Destek Merkezi eğitmeni Büşra Çiçek, etkinliğin ardından yaptığı açıklamada, çevre bilincinin çocuklarda kalıcı olması için yaz boyunca benzer programların düzenleneceğini belirtti. Çiçek, çocuklara doğa sevgisini aşılamanın yalnızca eğitimle değil, sahada yapılan uygulamalarla mümkün olduğunu ifade etti. Van Gölü’nün temizliğinin, hem bölgedeki doğal yaşam hem de turizm açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Çiçek, bu tür etkinliklerin gölün korunmasında önemli bir rol oynadığını söyledi. Katılımcı çocukların etkinlik sırasında hem eğlendiklerini hem de doğa dostu bir alışkanlık kazandıklarını belirten Çiçek, yaz tatilinde çocukların boş zamanlarını verimli şekilde değerlendirmeleri için bu tür çevre projelerinin artacağını kaydetti. Bölge halkının da etkinliğe destek vermesi, farkındalık çalışmalarının yerel ölçekte daha etkili olmasını sağladı. Organizasyon yetkilileri, önümüzdeki haftalarda çevredeki köylerde ve diğer sahil bölgelerinde de temizlik kampanyaları başlatmayı planlıyor.

Kaynak: AA