HABER49-İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde geçtiğimiz günlerde yaşanan ve bir kişinin hayatını kaybettiği, 57 kişinin ise çeşitli yerlerinden yaralandığı metrobüs kazasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan şoför Şaban Ş.’nin emniyette verdiği ifade kamuoyuyla paylaşıldı. İstanbul’un en yoğun ulaşım hatlarından biri olan metrobüs hattında yaşanan bu feci kazanın perde arkasına dair önemli ayrıntılar, şoförün anlatımıyla ortaya çıktı.

12.57’de göreve başladığını belirten Şaban Ş., ilk seferini TÜYAP-Söğütlüçeşme arasında tamamladıktan sonra 20 dakikalık bir dinlenme süresinin ardından yeniden direksiyon başına geçtiğini söyledi. Yağmurlu hava koşullarında Haramidere Sanayi Durağı’na yaklaştığı esnada, kontrollü şekilde yavaşlamaya çalıştığını fakat frene basmasına rağmen aracın durmadığını aktardı. İfadesine göre, önünde yolcu indiren bir başka metrobüs bulunduğunu fark eden Şaban Ş., olası çarpışmayı en az hasarla atlatmak adına aracı duvara doğru yönlendirmeye çalıştı ancak manevra başarısız oldu ve öndeki metrobüse çarptı.

Muş'ta Sağlık Bakanlığı kura çekimi için geri sayım başladı!
Muş'ta Sağlık Bakanlığı kura çekimi için geri sayım başladı!
İçeriği Görüntüle

Kazadan kendisinin de yaralı olarak kurtulduğunu belirten Şaban Ş., direksiyonun göğsüne baskı yaptığını ve bu sırada direksiyonda sıkıştığını ifade etti. Şoför, yaşadığı şoku atlattıktan sonra kapıları açarak yolcuların tahliyesini sağladığını belirtti. Ayrıca aracın hızının saatte 40 kilometre olduğunu ve kullandığı metrobüsün çift körüklü olması nedeniyle diğerlerine kıyasla daha uzun olduğunu da dile getirdi. Olay günü yaşanan yağış nedeniyle beton zeminin kaygan olduğunu vurgulayan Şaban Ş., fren sistemi devrede olmasına rağmen metrobüsü durduramadığını ileri sürdü.

Yetkililer olayla ilgili adli soruşturmayı sürdürürken, kazanın teknik boyutları ve olası ihmaller de incelenmeye devam ediyor. Kazada yaralanan 57 kişi ise çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kaynak: İHA