HABER49-İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa il ve ilçe müftülüklerinden çok sayıda görevli katıldı. Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Toplantıda konuşan Erzurum İl Müftüsü Yaşar Çapçı, kurban ibadetinin yardımlaşma ve dayanışma yönüne dikkat çekerek katılımcılara teşekkür etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü Ensari Yentürk ise 2026 yılı vekaletle kurban organizasyonuna ilişkin sunum yaptı. Yentürk, kurbanların ihtiyaç sahiplerine güvenli ve şeffaf şekilde ulaştırıldığını, organizasyonun dünyanın birçok ülkesinde yürütüldüğünü söyledi.

Elazığ'da trenin çarptığı araç 120 metre sürüklendi: 2 yaralı
Elazığ'da trenin çarptığı araç 120 metre sürüklendi: 2 yaralı
İçeriği Görüntüle

Toplantının ardından ilçe müftülerinin katılımıyla istişare toplantısı yapıldı. İlçelerdeki din hizmetleri ve kurban organizasyonunun uygulama süreci değerlendirildi.

Kaynak: İHA