HABER49- Muş Vali Adil Yazar Ortaokulu öğrencisi Hivda Tanyeri, 2026 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı ve Türkiye birincileri arasında yer aldı.

Eğitim alanında adını zirveye yazdıran Muş Vali Adil Yazar Ortaokulu öğrencisi Hivda Tanyeri, 2026 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında gösterdiği üstün performansla tüm soruları doğru yanıtlayıp 500 tam puan alarak Türkiye birinciliğine adını yazdırdı. Muş’un gururu olan başarılı öğrenci Hivda Tanyeri, www.haber49.net ekibini evinde ağırlayarak, özel açıklamalarda bulundu.

LGS hazırlık sürecini, benimsediği çalışma yöntemlerini ve geleceğe yönelik hedeflerini paylaşan Tanyeri, sınava hazırlanan akranlarına da altın değerinde tavsiyelerde bulundu. Düzenli ve planlı çalışmanın başarının anahtarı olduğunu belirten genç yetenek; öğretmenlerinin, ailesinin ve arkadaşlarının bu süreçte kendisi için en büyük motivasyon kaynağı olduğunu ifade etti.

"7. SINIFTAN SONRAKİ YAZ TATİLİNDE BAŞLADIM"
Başarıya giden yolculuğun disiplinli bir temel üzerine kurulduğunu belirten Tanyeri, hazırlık sürecine 7. sınıftan sonraki yaz tatilinde başladığını söyledi. Okul yönetimi, öğretmenleri, arkadaşları ve ailesinin desteğinin her aşamada arkasında olduğunu vurgulayan Hivda Tanyeri, "Vali Adil Yazar Ortaokulu'ndaki öğretmenlerimiz akademik ve psikolojik anlamda her zaman yanımızdaydı. Özellikle sınıf öğretmenimiz her konuda bize destek oldu. Arkadaşlarımla birbirimizi motive ederek daha verimli çalıştık. Ailem de maddi ve manevi olarak her zaman arkamdaydı. Bu başarıda emeği geçen herkese minnettarım" dedi.

EN BÜYÜK HAYALİ GÖKYÜZÜ: "HEDEFİM PİLOT OLMAK"
Türkiye genelinde 500 tam puan alan öğrenciler arasında yer almanın kendisini ve ailesini çok mutlu ettiğini dile getiren Tanyeri, lise tercihini Kabataş Erkek Lisesi'nden yana kullandığını belirtti. Gelecek planlarını paylaşan başarılı öğrenci Hivda Tanyeri, "Bundan sonraki hedefim yurt dışında iyi bir pilotaj eğitimi alıp pilot olmak. Bunun için daha çok çalışmaya devam edeceğim" diye konuştu.

"SOSYAL HAYATINIZI TAMAMEN BIRAKMAYIN"
Başarılı olmak isteyen öğrencilere yönelik tavsiyelerde bulunan Hivda Tanyeri, düzenli çalışmanın sadece ders başında geçirilen süreyle sınırlı olmadığını vurguladı. Eksiklerin doğru belirlenmesi, soru sorulması ve planlı hareket edilmesinin önemine dikkat çeken Tanyeri, sosyal hayatın da ihmal edilmemesi gerektiğini belirterek, "Okul etkinlikleri, arkadaşlarımla geçirdiğim zaman ve katıldığım resim kursu motivasyonumu artırdı. Sosyal yaşamdan kopmadan da çalışılabilir" ifadelerini kullandı.

BABA İBRAHİM TANYERİ: "MUŞ'TAN DAHA NİCE HİVDA'LAR ÇIKSIN"
Kızının başarısıyla büyük bir gurur yaşadığını ifade eden baba İbrahim Tanyeri, Hivda'nın dört kız kardeşin en küçüğü olduğunu belirterek, dökülen alın terinin karşılığını almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Başarılarda eğitim neferlerinin payının büyük olduğuna dikkat çeken baba Tanyeri, "Özellikle ilkokul öğretmenimize teşekkür etmek istiyorum. Kızımıza düzenli çalışmayı ve kitap okuma alışkanlığını kazandırdı. Daha sonra ortaokul yönetimi ve öğretmenleri bu temelin üzerine önemli katkılar sundu. İnşallah Muş'tan daha nice Hivda'lar yetişir. Kızımızın memleketine, ailesine ve ülkesine faydalı bir birey olmasını diliyoruz" şeklinde konuştu.

ANNE SEVDA TANYERİ: "BİR ANNE OLARAK ÇOK GURURLUYUM"
Kızının eğitim yolculuğunda her zaman en büyük destekçilerinden biri olan anne Sevda Tanyeri ise duyduğu heyecan ve gururu şu sözlerle dile getirdi:
"Hivda'nın annesi olmaktan gurur duyuyorum. Diğer kızlarımla da gurur duyuyorum; çocuklarımız her zaman ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı. Bundan sonraki süreçte de elimden geldiğince ona destek olacağım. Bir anne olarak çok mutluyum. Allah bu mutluluğu tüm anne ve babalara nasip etsin."
























