Erzincan’da LGS Şampiyonlarından Vali Aydoğdu’ya Ziyaret: 500 Tam Puanla Türkiye Birincisi Oldular
Erzincan’da LGS Şampiyonlarından Vali Aydoğdu’ya Ziyaret: 500 Tam Puanla Türkiye Birincisi Oldular
İçeriği Görüntüle

HABER49-Elazığ’ın Keban ilçesi Kurşunkaya köyünde çıkan ot yangını, rüzgarın etkisiyle büyüyerek ağaçlık alana sıçradı. Yaklaşık 35 dönüm alan zarar görürken, yangın vatandaşların desteğiyle ekiplerce kontrol altına alındı.

Rüzgarın Etkisiyle Alevler Ağaçlık Alana Sıçradı, Ekipler Seferber Oldu

Elazığ’ın Keban ilçesine bağlı Kurşunkaya köyünde çıkan ot yangını, kısa sürede büyüyerek çevredeki ağaçlık alana sıçradı. Henüz çıkış nedeni belirlenemeyen yangın, rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Yangının hızla büyümesi üzerine bölge halkı büyük korku yaşarken, olayın bildirilmesiyle birlikte itfaiye ve jandarma ekipleri kısa sürede bölgeye sevk edildi. Alevlerin kontrol altına alınması için hem kara ekipleri hem de vatandaşlar yoğun çaba harcadı.

Yangına ilk müdahaleyi köy sakinleri yaparken, ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde alevlerin daha fazla ilerlemesi önlendi. Yoğun dumana rağmen çalışmalarını sürdüren ekipler, yaklaşık 2 saat süren müdahale sonrası yangını tamamen kontrol altına almayı başardı. Olay sırasında herhangi bir can kaybı yaşanmazken, 35 dönümlük otluk ve kısmen ağaçlık alan kül oldu. Yangının çıkış nedenine ilişkin jandarma ekipleri tarafından inceleme başlatıldı.

Kurşunkaya köyünde yaşanan bu olay, özellikle yaz aylarında artan sıcaklıklar ve rüzgarla birlikte kırsal alanlardaki yangın riskine dikkat çekti. Yetkililer vatandaşları, tarla temizliği ve anız yakımı gibi faaliyetlerde daha dikkatli olmaları konusunda uyararak, benzeri olayların yaşanmaması için önlem alınması gerektiğini vurguladı.


Kaynak: AA