HABER49- İstanbul’da faaliyetlerini sürdüren Muş Eğitim ve Kalkındırma Vakfı (Muş Vakfı), akademisyenler, bürokratlar, eğitimciler ve iş insanlarından oluşan üst düzey bir heyetle Muş’a çıkarma yapacak. 19-20 Ekim 2026 tarihlerinde düzenlenecek “Kıymetli Tecrübeler” programı, vizyoner isimleri şampiyon öğrenciler ve gençlerle bir araya getirecek.

Muş Eğitim ve Kalkındırma Vakfı öncülüğünde gerçekleştirilecek organizasyon kapsamında, özellikle lise son sınıf öğrencilerinin gelecek planlamalarına katkı sunulması, gençlere vizyon kazandırılması ve farklı alanlarda başarı elde etmiş isimlerin tecrübelerinin doğrudan Muşlu gençlere aktarılması hedefleniyor. İki gün sürecek etkinlik, paneller ve interaktif soru-cevap oturumlarıyla tamamlanacak.

"GENÇLERİMİZİN GELECEĞİNE IŞIK TUTMAKTAN GURUR DUYUYORUZ"

Muş Vakfı Başkanı Ulvi Eroğlu, eğitimin ve gençliğin kalkınmadaki rolüne dikkat çekerek, "Muş Vakfı olarak en büyük önceliğimiz, doğup büyüdüğümüz bu topraklara olan vefa borcumuzu ödemek ve gençlerimizin eğitim yolculuğunda yanlarında olmaktır. İstanbul’da başlattığımız bu vizyon hareketini, memleketimiz Muş’a taşımanın heyecanını yaşıyoruz. 'Kıymetli Tecrübeler' programımız vesilesiyle Türkiye’nin kendi alanında ilham veren akademisyenlerini, bürokratlarını ve iş insanlarını Muşlu gençlerimizle buluşturuyoruz. Özellikle lise son sınıfta olan ve hayatlarının önemli bir dönemecinden geçen evlatlarımıza vizyon katmak, başarıya giden yolda onlara rehberlik etmek istiyoruz. İnanıyoruz ki bu buluşmalar, yarının liderlerini, bilim insanlarını ve başarılı iş insanlarını yetiştirecek birer kıvılcım olacaktır. Bize bu süreçte destek veren tüm paydaşlarımıza ve değerli konuşmacılarımıza şimdiden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

PROGRAM AKIŞI

Organizasyon; Muş Valisi Avni Çakır, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican ve Muş Vakfı Başkanı Ulvi Eroğlu’nun açılış konuşmalarıyla başlayacak.

1. GÜN (19 EKİM):

2. Oturum: İTÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal başkanlığında; İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Botanoğlu ve Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Giyasettin Bingöl konuşmacı olarak katılacak.

3. Oturum: Prof. Dr. Hüseyin Botanoğlu başkanlığında; TÜBA üyeleri Prof. Dr. Alparslan Açıkgenç ve Prof. Dr. Hakan Parlakyapınar ile TCMB Hazine ve Kurumsal Operasyonlar Genel Müdürü Dr. Rıdvan Günel sunum yapacak.

Özel Bölüm: İlk günün programı, 14.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek "Şampiyon Öğrenciler" bölümüyle tamamlanacak.

2. GÜN (20 EKİM):

3. Oturum: Ziraat Bankası Genel Müdürü Alparslan Çakar başkanlığında; YTÜ Rektörü Prof. Dr. Eyüp Debik ve İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan tecrübelerini aktaracak.

Muş’ta 111 yıllık imece geleneği ile ceviz hasadı başladı
Muş’ta 111 yıllık imece geleneği ile ceviz hasadı başladı
İçeriği Görüntüle

4. Oturum: Prof. Dr. Alparslan Açıkgenç yönetiminde; Türkiye Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıza Arslan, Muş Dernekler Federasyonu İstişare Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Orhan Sami Gültekin ve 5D Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Necati Aydın yer alacak.

Kapanış: Etkinlik, YTÜ Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Muhammed Garip’in başkanlığındaki son oturumun ardından sona erecek.

Untitled 3-1613

Muhabir: Nuran Altintaş