HABER49-Son günlerde kamuoyunda “muhtarlıklar kapanacak” yönünde yayılan söylentiler, siyaset gündemini bir hayli meşgul etmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya’da düzenlenen geniş katılımlı toplu açılış töreninde bu iddialara doğrudan yanıt verdi.

Konuşmasında özellikle muhtarlıklarla ilgili iddialara değinen Erdoğan, “Böyle bir şey asla söz konusu değildir” ifadesini kullanarak kesin bir dille tartışmalara noktayı koydu. Malatya’da gerçekleştirilen açılış programında sadece afet konutları değil, altyapıdan ulaşıma kadar birçok yatırım vatandaşların hizmetine sunuldu. Erdoğan’ın açıklamaları, hem Malatya’daki törene katılan binlerce vatandaş hem de ülke genelinde merakla takip edildi. Özellikle sosyal medyada hızla yayılan “muhtarlıklar kapanacak” iddiaları, Cumhurbaşkanı’nın bu açıklamasıyla netlik kazanmış oldu.

Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu, yönetim kadrosunu seçti
Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu, yönetim kadrosunu seçti
İçeriği Görüntüle

“Bizim gündemimiz hizmet, başka bir şey değil”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya’da gerçekleşen 300 bininci afet konutu kura çekimi ve anahtar teslim töreninde de önemli mesajlar verdi. Türkiye’nin dört bir yanında yatırımların hız kesmeden devam ettiğini vurgulayan Erdoğan, gündemlerinin sadece hizmet olduğunu dile getirdi. “Vatandaşlarımızı güvenli yuvalarına kavuşturmak, şehirlerimizi hak ettiği yatırımlara ulaştırmak, milletimizi terör belasından tamamen kurtarmak var” sözleriyle konuşmasını sürdüren Erdoğan, özellikle afet sonrası bölgelerde yürütülen çalışmaların kararlılıkla devam ettiğinin altını çizdi. Cumhurbaşkanı’nın bu sözleri, özellikle deprem bölgelerinde yaşayan vatandaşlar için umut verici bir gelişme olarak değerlendirildi. Hizmet odaklı bir yaklaşımın öne çıkarılması, gündemdeki tartışmaların da ikinci planda kalmasına neden oldu.

“Mesnetsiz iddialarla kamuoyunu tedirgin etmeye çalışıyorlar”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son günlerde ortaya atılan iddiaların toplumsal huzuru bozmaya yönelik olduğunu da dile getirdi. “Menzile yaklaştıkça saldırıların dozu artıyor. Bir taraftan şehit ve gazi yakınlarımızı mesnetsiz haberlerle tedirgin etmeye çalışıyorlar. Diğer taraftan muhtarlıkların kapatılacağı yönünde yalanlar ortaya atıyorlar” diyerek sert ifadeler kullandı. Erdoğan, muhtarlıkların kapanmasının gündemde olmadığını açıkça belirterek, bu tür iddiaların fitne çıkarmak isteyen çevrelerin işi olduğunu vurguladı. Özellikle seçim sürecine girildiği dönemlerde benzer iddiaların sıkça gündeme geldiğini hatırlatan Erdoğan’ın bu açıklamaları, siyasi kulislerde geniş yankı uyandırdı. Cumhurbaşkanı’nın sözleriyle birlikte, kamuoyunda muhtarlıkların geleceğine dair oluşan belirsizlik de ortadan kalktı.

Kaynak: HABER MERKEZİ