HABER49-Grubun son haftasında oynanan Kurtalan Spor ile Şırnak Petrol Spor karşılaşmasının disiplin sürecine taşınması nedeniyle play-off takvimi henüz netleşmedi.
64 puanla sezonu zirvede tamamlayan Bitlis temsilcisinde, yaşanan belirsizlik hem teknik heyeti hem de futbolcuları zor durumda bırakıyor. Takım, sezonun sona ermesinin ardından resmi maç yapamazken, kararın gecikmesi planlamaları da olumsuz etkiliyor.
Bitlis Spor 1916 Teknik Direktörü Mustafa Özer, uzun süredir maç oynayamamanın oyuncular üzerinde fiziksel ve psikolojik etkiler oluşturduğunu belirtti. Takımda askere gitmeye hazırlanan, yurt dışına çıkmayı planlayan ve evlilik sürecinde olan futbolcular bulunduğunu ifade eden Özer, belirsizliğin herkesi yıprattığını söyledi.
Bayramın ardından yeniden antrenmanlara başladıklarını dile getiren deneyimli teknik adam, futbol kariyerinde ilk kez böyle bir süreç yaşadığını belirterek, diğer liglerde sezonların tamamlandığını ancak kendi gruplarında hâlâ karar verilmediğini vurguladı. Özer, normal şartlarda mayıs ayında final maçını oynayıp sezonu tamamlamış olmaları gerektiğini ifade ederek, artık sürecin netleşmesini istediklerini kaydetti.
Transfer çalışmalarının da beklemeye alındığını belirten Özer, önceliklerinin oyuncuları fiziksel ve mental olarak hazır tutmak olduğunu söyledi. Tüm zorluklara rağmen şampiyonluk hedeflerinden vazgeçmediklerini belirten Özer, Bitlis halkının desteğini arkalarında hissettiklerini ifade etti.
Takım futbolcularından Tolga Keskin ise yaşanan belirsizliğin yalnızca Bitlis Spor 1916'yı değil, gruptaki diğer kulüpleri de etkilediğini söyledi. Sürecin ekonomik ve sosyal açıdan çeşitli sorunlara neden olduğunu belirten Keskin, birçok futbolcunun düğün, nişan, tatil ve farklı kişisel planlarını ertelemek zorunda kaldığını dile getirdi.
Bitlis Spor 1916 camiası, gözünü Türkiye Futbol Federasyonu ve Tahkim Kurulu'ndan çıkacak karara çevirmiş durumda. Kulüp yönetimi, teknik ekip ve futbolcular, play-off sürecinin bir an önce netleşmesini bekliyor.