HABER49-Ağrı’da yapılan trafik denetimlerinde 2 bin 12 araç ve 2 bin 285 kişi sorgulanırken, kurallara uymayan 75 sürücüye para cezası kesildi ve 27 araç trafikten men edildi.

Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü'nden Afetlere Hızlı Müdahale Hamlesi: 28 Kişilik “Karakurt” Ekibi Göreve Başladı
Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü'nden Afetlere Hızlı Müdahale Hamlesi: 28 Kişilik “Karakurt” Ekibi Göreve Başladı
İçeriği Görüntüle

Ağrı İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, şehir genelinde düzenledikleri trafik denetimlerinde kurallara uymayan sürücülere göz açtırmadı. Yapılan açıklamaya göre, radarla hız kontrolü, emniyet kemeri denetimi, alkol ve uyuşturucu kontrolleri gibi birçok başlıkta yoğun bir denetim gerçekleştirildi. Denetimler sırasında toplam 2 bin 12 araç ve 2 bin 285 kişi sorgulandı. Kurallara aykırı davranan 75 sürücüye idari para cezası uygulanırken, çeşitli nedenlerle 27 araç ve sürücü ise trafikten men edildi.

Ağrı Valiliği, yapılan denetimlerin detaylarına ilişkin verdiği bilgide, şehir genelinde trafik güvenliğini sağlamak ve olası kazaların önüne geçmek amacıyla geniş çaplı uygulamalar yapıldığını belirtti. Denetimlerin, hem sürücülerin hem de vatandaşların can ve mal güvenliğini korumaya yönelik olduğu vurgulandı. Ayrıca, hakkında yakalama kararı bulunan 4 kişinin de denetimler sırasında yakalanarak adli mercilere sevk edildiği ifade edildi. Ekiplerin, trafikteki disiplini sağlamak ve vatandaşların güvenliğini temin etmek için denetimlerini kararlılıkla sürdüreceği öğrenildi.

Kaynak: İHA