HABER49- İstanbul’da yaşayan Muşlular, Muş İli ve İlçeleri Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği ile Esenyurt Kıraç Muşlular Derneği tarafından Arnavutköy’de düzenlenen bahar pikniğinde bir araya geldi.
Muş İli ve İlçeleri Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği’nin geleneksel hale getirdiği etkinlik, Arnavutköy İmrahor mesire alanında yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. İstanbul’da yaşayan Muşluları bir araya getirmeyi ve kaynaşmayı amaçlayan piknikte, Muş’un kültürel değerleri yaşatıldı.
Dernek başkanları Abdurrahman Baybura ve Mehmet Tan, yıl boyunca çeşitli etkinliklerle Muşlular arasındaki dayanışmayı artırmayı hedeflediklerini belirterek, gelenek ve göreneklerin yaşatılmasının önemine dikkat çekti.
“KARDEŞLİK RUHUNA SARILMAMIZ LAZIM”
Etkinlikte konuşan Bayrampaşa Kaymakamı Abdullah Çiftçi, birlik ve beraberlik mesajı vererek, “Evet, çok sıkıntılar yaşadık, çok acılar çektik, canlarımızı yitirdik. Ama artık bir fırsat yakaladık. Bu kardeşlik ruhuna samimi şekilde sarılmamız gerekiyor. Kürt’ü, Türk’ü, Arap’ı, Çerkez’i, Laz’ı; hep birlikte bu ülkeyi daha iyi yerlere taşıyacağız” dedi.
Balkanlar’da gerçekleştirdiği bir ziyaret sonrası yorgun olmasına rağmen pikniğe katılmayı önemsediğini belirten Çiftçi, “Bu güzel buluşmayı kaçırmak istemedim” ifadelerini kullandı.
“MEMLEKETİMİZE NEFES OLMAK İÇİN ÇABALIYORUZ”
Muş Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Eroğlu da konuşmasında bu tür birlikteliklerin önemine dikkat çekerek şöyle konuştu:
“Bugün burada olmak, birlik ve beraberliğimizi hissetmek adına çok kıymetli. Vakıflar ve dernekler, devletin ulaşamadığı alanlarda topluma destek olmak için çalışır. Biz de hemşerilerimizle birlikte memleketimize bir nefes sunmak için gayret gösteriyoruz."
Eroğlu, konuşmasının devamında Muş Vakfı’nın yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi:
“Vakfımızın bir sloganı var: ‘Muş’tan nefes alan, Muş’a nefes vermeli.’ Bugün burada bir nefes alıyorsak, Muş’a da bir nefes vermek zorundayız. Derneklerle kurduğumuz güçlü iş birliği sayesinde 1710 üniversite öğrencimize burs sağlıyoruz. Ancak başvuranların sayısı 3000’i aşıyor. Bu öğrencilerin önemli bir kısmı Tıp Fakültesi, Boğaziçi, İTÜ gibi köklü üniversitelerde okuyor.”
“MUŞ OVASI SULAMA PROJESİ, MUŞ’UN KURTULUŞUDUR”
Eroğlu, sadece burs faaliyetleriyle sınırlı kalmadıklarını, eğitim ve kalkınma alanlarında da projeler geliştirdiklerini belirterek, “Geçtiğimiz ay dört farklı sosyal ve eğitim içerikli program gerçekleştirdik. En önemli gelişmelerden biri de Muş Ovası Sulama Projesi. Bu proje, Muş’un kalkınması açısından bir dönüm noktasıdır. Yıllardır yatırımlardan yeterince pay alamayan ilimize artık daha fazla sahip çıkmak zorundayız. Bunun için hem yerel yöneticiler hem sivil toplum kuruluşları olarak daha fazla sorumluluk almalıyız” diye konuştu.
Eroğlu sözlerini, “Tüm hemşerilerimize bu birlikteliği güçlendirdikleri için teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte projeler üretmek, memleketimize katkı sunmak için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” diyerek tamamladı.
Piknik şölenine Bayrampaşa Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Muş Vakfı Başkanı Ulvi Eroğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda Muşlu vatandaş katıldı. Katılımcılar gün boyunca sohbet edip, çeşitli etkinliklerle keyifli vakit geçirdi.