HABER49-Ağrı’da toplanan kadınlar, İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü saldırıları protesto etti. Beyaz balonlarla barış çağrısı yapan kadınlar, dünyanın vicdanına seslendi: “Acının dili yoktur, ama yankısı tüm insanlıkta çınlamalı.”

Ağrı’da Kadınlar Gazze İçin Ayakta: “Annelerin Vicdanı Barışın Sesi Oluyor”

Ağrı’da bir araya gelen kadınlar, İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü saldırılara karşı dikkat çeken bir etkinliğe imza attı. Millet Bahçesi'nde toplanan kadınlar, ellerinde barış simgeleri taşıyarak gökyüzüne balonlar bıraktı. Etkinlik, İyilik Derneği İyilik Öncüleri Kulübü tarafından "Annelerin vicdanı barışın sesi oluyor" sloganıyla organize edildi. Toplumun vicdanına seslenen bu etkinlikte kadınlar, özellikle çocukların ve annelerin maruz kaldığı şiddeti protesto etti.

İyilik Derneği Ağrı İl Temsilcisi Hülya Polat tarafından okunan basın açıklamasında, dünyanın gözü önünde yaşanan insanlık trajedisine karşı sessiz kalmayacaklarının altı çizildi. Polat, her geçen gün derinleşen insani krizin, sadece bir savaş değil aynı zamanda insanlığın ortak vicdanında açılmış bir yara olduğunu ifade etti. "Dili, dini, ırkı ne olursa olsun, bir çocuğun gözyaşının rengi aynıdır" sözleriyle duygusal bir vurgu yapan Polat, anneliğin merhametiyle ve insanlığın vicdanıyla bu zulme karşı dimdik durduklarını belirtti.

Gazze’deki Sessiz Çığlık Ağrı’dan Yükseldi: Kadınlar Barış İçin Gökyüzüne Balon Bıraktı

Kadınların düzenlediği etkinlikte, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının yol açtığı insani felaketin detayları kamuoyu ile paylaşıldı. Basın açıklamasında, uygulanan ağır ambargoların ve yoğun bombardımanların sonucu olarak, her yaştan insanın açlığa, susuzluğa ve sağlık hizmetlerinden yoksunluğa terk edildiği bildirildi. Özellikle bebeklerin, çocukların ve yaşlıların bu kuşatma altında hayatlarını kaybettiğine dikkat çekildi.

Hastanelerin ve okulların bombalanması, sivil yaşam alanlarının hedef alınması gibi olayların artık sıradanlaştığı bir coğrafyada, kadınlar “barışın dili” ile ses verdi. Ağrı’daki kadınlar, yaşanan bu trajediyi yalnızca Filistin’in değil, insanlığın sorunu olarak değerlendirdi. Etkinliğe katılanlar, ellerindeki beyaz balonları gökyüzüne bırakarak, barış ve adalet için sembolik bir mesaj iletti.

Erzincan’da Marketten Alınan Sucuğun İçinden Çıkan Cisim Şok Etti!
Erzincan’da Marketten Alınan Sucuğun İçinden Çıkan Cisim Şok Etti!
İçeriği Görüntüle

Etkinlik boyunca kadınlar, duygusal anlar yaşarken; bazı katılımcıların gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Balonların göğe yükselmesiyle birlikte ortaya çıkan görüntü, adeta sessiz bir feryat gibiydi. Gazze’de yaşananların duyulması ve görülmesi için Ağrı’dan yükselen bu protesto, toplumun farklı kesimlerinden de destek gördü.


Kaynak: İHA