HABER49-Muş’ta lunapark işletmeciliği yapan Said Şahin, Duchenne Musküler Distrofi (DMD) hastalığıyla mücadele eden 6,5 yaşındaki Miraç Ali Kızılgüneş için anlamlı bir kampanyaya imza attı. Şahin, işlettiği lunaparkta özel bir stant kurarak, Miraç Ali’ye destek olmak isteyen vatandaşlara bağış imkânı sundu. Kampanyaya katılan hayırseverlere de lunapark bileti hediye edildi.

Muşlu aileler evlat nöbetini sürdürüyor: “Eğer yaşıyorsanız dönün”
Muşlu aileler evlat nöbetini sürdürüyor: “Eğer yaşıyorsanız dönün”
İçeriği Görüntüle

Whatsapp Image 2025 08 06 At 12.13.44

Kurulan stant sayesinde hem Miraç Ali’nin tedavisine katkı sağlanması hedefleniyor hem de toplumsal farkındalık oluşturuluyor. Türkiye’de nadir görülen ancak ilerleyici kas zayıflığına yol açan DMD hastalığına karşı verilen bu mücadele, Muş halkını ortak bir dayanışma çatısı altında buluşturdu. Özellikle yaz aylarında yoğun ilgi gören lunaparkta yapılan bu sosyal sorumluluk etkinliği, yerel halkın dikkatini çekerken, çocukları eğlendirerek yardımlaşmayı da teşvik ediyor.

Said Şahin’in bu anlamlı girişimi, lunapark eğlencesine sosyal bir boyut kazandırdı. Bağış yapan vatandaşlara 10 bin adet biletin ayrılması, kampanyanın amacına ulaşması açısından da önemli bir detay olarak öne çıkıyor.

Kampanyanın tamamen insani bir duyguyla ortaya çıktığını ifade eden Said Şahin, ”Miraç Ali’nin durumunu öğrendikten sonra kayıtsız kalamadım ve elimden ne gelirse yapmak istedim. Lunaparka gelen vatandaşlardan destek bekliyorum. Bu çabalar hem Miraç Ali’nin sağlığı hem de toplumun duyarlılığı açısından önemli" dedi.

Muhabir: NURAN ALTİNTAŞ