HABER49- Muş Valiliği, Muş Eğitim ve Kalkındırma Vakfı, İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Muş Alparslan Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen "Kıymetli Tecrübeler" programı, ikinci gün oturumlarıyla tamamlandı. Şehit Yücel Kurtoğlu Güzel Sanatlar Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen organizasyonda, Muş ve çevre illerden gelen lise son sınıf öğrencileri, iş ve akademi dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi.
Üniversiteye hazırlık, meslek seçimi ve kariyer planlamasının ele alındığı programın ardından Ziraat Bankası Genel Müdürü Alparslan Çakar ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rektörü Prof. Dr. Eyüp Debik, www.haber49.net’e özel açıklamalarda bulundu.

ÇAKAR: "BU TOPRAKLARDAN ALDIKLARIMIZI BU TOPRAKLARA VERİYORUZ"
Ziraat Bankası Genel Müdürü Alparslan Çakar, memleketinde öğrencilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gençlerin geleceğin teminatı olduğunu belirten Çakar, "Biz de bu topraklarda yetiştik, bu toprakların çocuklarıyız. 'Bu topraklardan aldıklarımızı bu topraklara vermek' anlayışıyla buradayız. Gençlerimizden gelen sorular ve gösterilen ilgi oldukça kıymetliydi. Muş bizim memleketimiz; bundan sonraki süreçte de gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

PROF. DR. DEBİK: "GENÇLERİMİZ MEMLEKETİMİZE HİZMET EDECEK"
YTÜ Rektörü Prof. Dr. Eyüp Debik ise organizasyonun önemine dikkat çekti. Öğrencilerin yoğun ilgisinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Debik, "Gençlerimiz ileride ülkemize hizmet edecek mühendisler, doktorlar ve yöneticiler olacaklar. Aktardığımız tecrübelerin onların hayatlarına yön vermesini ve gelecekteki başarılarına katkı sağlamasını diliyorum" ifadelerini kullandı.








