HABER49- Muş Valisi Avni Çakır başkanlığında, Malazgirt Zaferi’nin 954. yılı anma etkinliklerinin hazırlıklarını planlamak amacıyla toplantı gerçekleştirildi.
Muş Valisi Çakır başkanlığında, vali yardımcıları, kurum müdürleri ve kolluk kuvvetleri birim amirlerinin katılımıyla Malazgirt 1071 Anma Etkinlikleri hazırlık toplantısı yapıldı. Muş Valiliği Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda, Anadolu’nun Fethi Anma Programı'nın detayları ele alındı.
Toplantıda, Malazgirt Zaferi’nin 954. yılı kapsamında yapılacak etkinliklerin planlaması değerlendirildi. Katılımcılar, programın düzenlenmesi, protokol, güvenlik ve lojistik çalışmalarını görüştü. Kurum müdürleri, kendi sorumluluk alanlarında yapılacak hazırlıkları aktararak, organizasyonun sorunsuz yürütülmesi için koordinasyon sağladı.
Toplantıda, geçen sene olduğu gibi bu yılki anma etkinliklerinin de Cumhurbaşkanlığı öncülüğünde Okçular Vakfı tarafından organize edileceği açıklandı. Katılımcılar, etkinliklerin güvenli ve düzenli şekilde gerçekleştirilmesi için alınacak tedbirleri masaya yatırdı.