HABER49-Siirt’te sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazası, kentte kısa süreli paniğe yol açtı. 13 AD 201 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle kontrolden çıkarak yol kenarındaki dereye düştü. Araç içerisinde bulunan öğretmenler Fatima D. (38) ve Muhammed Fahrettin E. (28), çarpmanın etkisiyle otomobilde sıkıştı. Kazayı gören çevredeki vatandaşlar durumu hemen jandarma ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine kısa sürede ulaşan ekipler, bölgede güvenlik önlemi alarak kurtarma çalışması başlattı. Yol trafiğe kontrollü olarak kapatılırken, kaza mahallinde yaşanan hareketlilik çevredekilerin endişelenmesine neden oldu. Siirt-Baykan karayolu üzerinde zaman zaman virajlı yapısı ve dar bölümleriyle bilinen bu nokta, geçmişte de benzer kazaların yaşandığı bir güzergâh olarak dikkat çekiyor.

AFAD VE UMKE YOĞUN KURTARMA OPERASYONU DÜZENLEDİ

İhbarın ardından olay yerine AFAD, UMKE, jandarma ve 112 acil sağlık ekipleri sevk edildi. Kurtarma ekipleri, dereye uçan araca ulaşmak için halatlar ve sedyeler kullanarak yoğun bir operasyon gerçekleştirdi. Uzun süren çalışmanın ardından araçta sıkışan öğretmenler dikkatli bir şekilde çıkarıldı. Kurtarılan yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Sağlık ekipleri, yaralıların durumlarının iyi olduğunu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığını açıkladı. Jandarma ekipleri, kazanın yaşandığı bölgede güvenlik önlemlerini artırarak araç geçişlerini kontrollü sağladı. Ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde olayın daha ciddi sonuçlara yol açmasının önüne geçildi.

Hakkari'de dünyanın en zehirli örümcek türlerinden biri görüldü
Hakkari'de dünyanın en zehirli örümcek türlerinden biri görüldü
İçeriği Görüntüle

GÖREVE GİDERKEN KAZA GEÇİRDİLER

Edinilen bilgilere göre, kazada yaralanan Fatima D. ve Muhammed Fahrettin E. adlı öğretmenlerin görev yerlerine gitmek üzere yola çıktıkları öğrenildi. Kazanın ardından bölgede detaylı inceleme başlatan jandarma, aracın dereye uçmasına neden olan unsurları tespit etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Olay yeri inceleme ekipleri, yolun eğimli yapısı ve kazanın meydana geldiği saatlerdeki hava koşullarının etkisini araştırıyor. Siirt’te görev yapan eğitimciler, meslektaşlarının sağlık durumunun iyi olmasından duydukları memnuniyeti dile getirirken, bölge halkı da benzer kazaların önlenmesi için yol güzergâhında güvenlik tedbirlerinin artırılması gerektiğini ifade ediyor. Kazanın ardından araç, olay yerinden çekici yardımıyla çıkarılırken, soruşturma sürüyor.

Kaynak: İHA