HABER49-Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Cavit Erkılınç, emekliye ayrılması nedeniyle görevinden ayrıldığını duyurdu. Görev süresi boyunca yürüttüğü projelerle dikkat çeken Erkılınç, yayımladığı veda mesajında hem kuruma hem de basın camiasına teşekkür etti.

“Altı Yıl Boyunca Türk Basını İçin Hizmet Etmek Nasip Oldu”

Erkılınç, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, altı yıl süren görev süresinin ardından Basın İlan Kurumu’na veda ettiğini açıkladı. Üç yılı genel müdür yardımcısı, üç yılı genel müdür olarak geçen bu dönemde, Türk basınının dönüşümüne katkı sağlamaktan büyük onur duyduğunu ifade etti.
Kurumun dijital dönüşüm sürecinde önemli adımlar attıklarını vurgulayan Erkılınç, “İnternet haber sitelerinin süreli yayın kapsamına alınması, BİK Analitik sisteminin kurulması ve markalaştırılması gibi birçok yeniliği hayata geçirdik” dedi. Ayrıca, bölge teşkilatının altyapısını güçlendirdiklerini ve sektör çalışanlarının özlük haklarını korumaya yönelik önemli düzenlemeler yaptıklarını belirtti.

“MEVZUATI GÜNCELLEDİK, RESMÎ İLAN EKOSİSTEMİNİ GÜÇLENDİRDİK”

Cavit Erkılınç, görevi süresince BİK mevzuatının çağın ihtiyaçlarına uygun hale getirilmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi. Resmî İlan ve Reklam Yönetmeliği’nin yeniden kaleme alındığını, ayrıca 195 sayılı Kuruluş Kanunu’nun bazı maddelerini güncelleyecek yasa taslağının hazırlandığını ifade etti.
Pandemi ve deprem gibi olağanüstü dönemlerde basın kuruluşlarının faaliyetlerini sürdürebilmesi için hızlı kararlar aldıklarını vurgulayan Erkılınç, “Kurum tarihinde ilk kez iki yıl üst üste resmî ilan fiyat tarifesine yüzde 100 zam yaptık. 2025 yılı hedefimizi 5 milyar Türk Lirası olarak belirledik” sözleriyle ekonomik dayanıklılığın da önemine dikkat çekti.

“İSTİŞAREYİ ESAS ALDIK, BASINLA SÜREKLİ DİYALOG KURDUK”

Erkılınç, veda mesajında Türk basınıyla her zaman iletişim içinde olduklarını, karar süreçlerinde istişareye büyük önem verdiklerini belirtti. İnternet haber sitelerinin Basın İlan Kurumu çatısı altına girdiği 2023 yılında 800’den fazla yayınla görüş alışverişinde bulunduklarını, mevzuat çalışmalarını katılımcı bir şekilde yürüttüklerini kaydetti.
Ayrıca, çevrimiçi platformlar üzerinden ilk kez fikir ve önerilerin toplandığını hatırlatan Erkılınç, “Son üç yılda düzenlediğimiz bölge ve il toplantılarıyla basının nabzını tuttuk, yerel medyanın sorunlarını yerinde dinledik” ifadelerini kullandı.

“LİYAKATİ GÖZETEREK ÇALIŞTIK, KAPIMIZ HERKESE AÇIK OLDU”

Erkılınç, mesajının devamında, görev süresi boyunca liyakat esaslı bir yönetim anlayışı benimsediğini dile getirdi. Kurum içi atamalarda kendi çalışanlarına öncelik verdiklerini, bunun hem adalet hem de ehliyet açısından önemli olduğunu belirtti.
“Görevim süresince kapım herkese açıktı. İletişim kanallarını hiçbir zaman kapatmadım” diyen Erkılınç, birlikte çalıştığı ekibine ve tüm mesai arkadaşlarına teşekkür etti. “Bilinçli ya da bilinçsiz kalbini kırdığım varsa, haklarını helal etsinler” ifadeleriyle samimi bir veda mesajı paylaştı.

12 yaşındaki Emir'den acı haber
12 yaşındaki Emir'den acı haber
İçeriği Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE İLETİŞİM BAŞKANLARINA TEŞEKKÜR ETTİ

Erkılınç, mesajının sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, önceki İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun’a, mevcut İletişim Başkanı Prof. Dr. Burhanettin Duran’a ve BİK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Edibe Sözen Çetintaş’a teşekkür etti.
“Şimdi bu görevi yeni sahibine bırakıyorum. İnşallah, Kurumumuz daha da ileriye taşınacaktır” diyen Erkılınç, tüm basın mensuplarına sağlık, mutluluk ve başarı dileklerinde bulundu.


Kaynak: HABER MERKEZİ