HABER49- Erzurum’un Pasinler ilçesinde doğanın korunması ve yeşil alanların artırılması amacıyla DİTİB Hatıra Ormanı için fidan dikim etkinliği düzenlendi. Orman Bölge Müdürlüğü tarafından tahsis edilen alandaki programa İl Müftüsü ve TDV Erzurum Şube Başkanı Yaşar Çapçı, DİTİB Württemberg Eyalet Bölge Birliği Başkanı İsmet Harbi, kadın birliği üyeleri, din görevlileri, vakıf temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Programda konuşan İl Müftüsü Yaşar Çapçı, ağaç dikmenin ve doğayı korumanın hem insani hem de dini açıdan önemli bir sorumluluk olduğunu belirtti. Hz. Muhammed’in, kıyametin kopmasına yakın bile olsa eldeki fidanın dikilmesini öğütleyen hadisini hatırlatan Çapçı, dikilen her fidanın gelecek nesillere bırakılan değerli bir miras ve sadaka-i cariye niteliği taşıdığını ifade etti.
Çapçı, hatıra ormanının oluşturulmasında katkı sunan DİTİB Württemberg Eyalet Bölge Birliği Başkanı İsmet Harbi’ye, kadın birliği üyelerine, Orman Bölge Müdürlüğü’ne ve TDV Erzurum Şubesi çalışanlarına teşekkür etti.
Fidanlar dualarla toprakla buluştu
Konuşmaların ardından Yaşar Çapçı, İsmet Harbi ve programa katılanlar fidanları toprakla buluşturarak can suyu verdi. Dikim etkinliğinin tamamlanmasının ardından DİTİB Hatıra Ormanı, İl Müftüsü Çapçı’nın yaptığı dualarla açıldı.
Etkinlik sonrasında İl Müftülüğü bünyesindeki mobil ikram aracıyla katılımcılara ve vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.
Pasinler’de hayata geçirilen hatıra ormanıyla ilçenin yeşil dokusunun güçlendirilmesi ve çevrenin korunmasına katkı sağlanması amaçlanıyor. Projenin aynı zamanda yurt dışında yaşayan soydaşlarla memleketleri arasındaki gönül bağlarını pekiştirmesi hedefleniyor.




