HABER49- Bitlis’in önemli doğal güzellikleri arasında bulunan Nemrut Kalderası Milli Parkı’nda sonbaharın renkleri kendini gösterdi. Ağaçların sarı, turuncu ve kızıl tonlara dönüşmesiyle ortaya çıkan manzara, ziyaretçilere görsel şölen sunuyor.
Nemrut Kalderası ve krater gölü çevresinde oluşan renk cümbüşü, doğaseverlerin ve fotoğraf tutkunlarının ilgisini artırırken, bölgedeki manzaralar dronla havadan görüntülendi. Avrupalı Seçkin Destinasyonlar (EDEN) Projesi kapsamında “Mükemmeliyet Ödülü”ne layık görülen bölge, doğal güzelliğiyle öne çıkıyor.
Arkadaşlarıyla Muş’tan gelerek Nemrut Kalderası’nı ziyaret eden Ayşe Alkış, bölgenin her mevsim farklı bir güzelliğe sahip olduğunu ancak sonbaharda ayrı bir görünüme kavuştuğunu söyledi.
Yaklaşık 10 kişilik bir grupla geldiklerini belirten Alkış, “Şu an Nemrut Krater Gölü’ndeyim. Yaklaşık 10 kişilik bir arkadaş grubuyla Muş’tan geldik. Nemrut Krater Gölü, Türkiye'nin en büyük, dünyanın da ikinci en büyük krater gölü. Her mevsim buraya geliyorum ancak sonbaharda, renklerin hâkim olmasıyla çok başka güzel oluyor. Fotoğrafçıların, gazetecilerin ve doğaseverlerin akın akın geldiği bir yer. Yerli ve yabancı turistler de buraya büyük ilgi gösteriyor. Manzara çok güzel ve etkileyici. Bakir bir doğası var. Herkesi Bitlis'e, Tatvan'a ve Nemrut Krater Gölü'ne bekliyorum. Bu güzellikleri gelip görmelerini şiddetle tavsiye ediyorum” dedi.
Sonbahar manzaralarını fotoğraf makinesi ve dronla görüntüleyen doğa fotoğrafçısı Şahin Şerefoğlu da bölgenin doğal renkleri ve ziyaretçi yoğunluğuyla dikkat çektiğini belirtti.
Nemrut Kalderası’nın Tatvan, Güroymak ve Ahlat ilçelerinin sınırlarında bulunduğunu ifade eden Şerefoğlu, “Dünyanın ikinci büyük kalderası olan Nemrut Dağı’ndayız. Sonbaharın güzelliklerini dron ve fotoğraf makinesiyle görüntülemek için buradayız. Renklerin ve tonların son derece ilginç ve güzel olduğu bir bölgedeyiz. İnanılmaz bir kalabalık var. Yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra dışarıdan gelen ziyaretçiler de buraya büyük ilgi gösteriyor” diye konuştu.
Bölgenin turizm alanı olarak ilan edilmesinin ardından daha düzenli bir görünüme kavuştuğunu dile getiren Şerefoğlu, yapılan çalışmalara dikkat çekerek herkesi Nemrut Kalderası’nı ziyaret etmeye ve sonbaharın doğal güzelliklerini görmeye davet etti.




