HABER49-Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı iş birliğiyle düzenlenen “Şehitler Gecesi” programı, Muş Alparslan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Muş’ta, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ile Milli Gençlik Vakfı (MGV) tarafından organize edilen “Şehitler Gecesi” programı yoğun katılımla yapıldı. Muş Alparslan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, Muş İl Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Kırtay, Bulanık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. İrşad Sami Yuca, Sungu Belediye Başkanı Burhan Sayılgan, HÜDA PAR Muş İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, Kızılay Muş Şube Başkanı Gülbey Gümüştekin, Anadolu Gençlik Derneği Muş Şube Başkanı Hüseyin Yaşar, Milli Gençlik Vakfı Muş İl Temsilcisi Aydın Suna ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KUR’AN TİLAVETİ İLE BAŞLADI
Program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Açılış konuşmasını yapan Milli Gençlik Vakfı İl Temsilcisi Hüseyin Yaşar, İslam davası uğruna mücadele eden dava büyüklerini anarak, şehadet bilincine vurgu yaptı.
Yaşar konuşmasında, Gazze’de uzun süredir devam eden saldırılara dikkat çekerek, on binlerce insanın hayatını kaybettiğini ifade etti. Mücadelenin sürdüğünü belirten Yaşar, Müslümanların hem maddi hem manevi olarak destek vermesi gerektiğini söyledi. Gazze’nin yeniden imarı için altyapı, üstyapı ve eğitim alanında çalışmalar yapılmasının önemine değinen Yaşar, çeşitli vakıf ve kurumların destekleriyle bölgede yedi okulun inşasına başlandığını kaydetti.

Programın ana konuşmacısı olan Sumud Aktivisti Sinan Akılotu, katılımcıları selamlayarak konuşmasına başladı. Muş’un kendileri için anlamlı ve kıymetli bir şehir olduğunu ifade eden Akılotu, merhum Necmettin Erbakan’ı anarak Milli Görüş hareketine değindi.
Konuşmasında Hamas hakkında da bilgi veren Akılotu, yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Program, yapılan dua ve temennilerin ardından sona erdi.




