HABER49-Muş’un Merkez ilçesine bağlı Alizurum (Tandoğan) köyündeki bazı taşınmazlar ve üzerindeki yapılar, Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. adına yapılan özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesinde rekor tekliflerle satışa sunuldu. İhale sonuçlarına göre, köydeki farklı büyüklükteki taşınmazlara yatırımcılar tarafından yüksek fiyatlar verildi.
AYBOZ SİGORTA’DAN BÜYÜK YATIRIM ADIMI
Alizurum köyündeki 5 bin 975,74 metrekarelik taşınmaz ve üzerindeki yapıya özelleştirme ihalesinde en yüksek teklif 55 milyon 100 bin lira ile Ayboz Sigorta Aracılık Hizmetleri Limited Şirketi'nden geldi. Aynı köyde bulunan 31 bin 209,92 metrekarelik diğer taşınmaz ve yapılar için de Ayboz Sigorta, 249 milyon lira teklif vererek ihalede öne çıktı.
Şirket yetkilileri, bu yatırımla bölgeye ekonomik hareketlilik kazandırmayı ve taşınmazları verimli şekilde değerlendirmeyi planladıklarını ifade etti.
ALP ARSLANLAR GRUP’TAN REKOR TEKLİF
Köydeki 48 bin 645,7 metrekarelik taşınmaz ve üzerindeki yapılar ise Alp Arslanlar Grup Ortak Girişim Grubu tarafından 402 milyon lira ile satın alınmak üzere en yüksek teklifi aldı. Yatırımcılar, köydeki bu büyük ölçekli taşınmazın hem sanayi hem de ticari alanlar açısından önemli potansiyel taşıdığına dikkat çekti.
Alizurum köyü taşınmazlarının yanı sıra İstanbul ve Ankara’daki bazı taşınmazların da özelleştirilmesine ilişkin nihai pazarlık görüşmelerinin tamamlandığı belirtildi.




