HABER49- Muş İl Sağlık Müdürlüğü Ambulans Servisi Başhekimlik binasında, afetlere hazırlık çalışmaları kapsamında Türk Kızılayı tarafından 112 Acil Sağlık Hizmetleri ve UMKE personeline yönelik çadır kurma eğitimi verildi.

I M G 20250604 W A0270

Afet ve acil durumlarda hızlı müdahale ve saha organizasyonunun etkin bir şekilde sağlanması amacıyla düzenlenen eğitimde, katılımcılara çadır kurulumuna dair teorik bilgiler aktarıldı ve ardından uygulamalı eğitim gerçekleştirildi.

Muş’ta lale festivali başlıyor
Muş’ta lale festivali başlıyor
İçeriği Görüntüle

Eğitim süresince 112 ve UMKE personelleri, afet sahasında karşılaşabilecekleri durumlara hazırlıklı olmak adına temel barınma altyapısını kurma becerilerini pekiştirdi.

I M G 20250604 W A0269

Eğitim organizasyonu, Başhekim Uzman Dr. Cenan Sami Akkan’ın koordinasyonunda planlandı. Afet bilincinin artırılması ve müdahale kapasitesinin güçlendirilmesi amacıyla gerçekleştirilen eğitimlerin, kurumsal hazırlık düzeyine önemli katkı sağladığı belirtildi.

I M G 20250604 W A0268

Muhabir: Ayşegül Mutlu