HABER49-Muş Valisi Avni Çakır, Bulanık'ta 100 yataklı öğretmenevinin temelini atarak, ilçeye kazandırılacak yeni yatırımların hem eğitim camiasına hem de sosyal yaşama büyük katkı sunacağını söyledi.
Bulanık’ta bir dizi ziyaret ve açılış programına katılan Vali Çakır, gün boyunca gerçekleştirdiği temaslarda vatandaşlarla bir araya geldi, yatırımları yerinde inceledi ve ilçenin gelişimine dair değerlendirmelerde bulundu.

Cuma namazını Bulanık Merkez Camii’nde kılan Vali Çakır, namaz sonrası vatandaşlarla sohbet ederek taleplerini dinledi. Çakır, burada yaptığı konuşmada, “Devlet, milletin yanındadır” vurgusunda bulundu.
Vali Çakır, Kopspor Başkanı Yasin Temel ile birlikte ilçe futbol sahasında yürütülen 250 kişilik ek tribün, zemin yenileme ve yeni soyunma odası inşaatı çalışmalarını da inceledi. Gençlerin sosyal ve sportif faaliyetlerine katkı sağlayacak projelerin önemine değinen Çakır, ardından Gazi İlk ve Ortaokulu’nu ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti.

Programın devamında 100 yataklı öğretmenevinin temel atma törenine katılan Çakır, ayrıca Zafer Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Bulanık Sağlıklı Yaşam Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Törende konuşan Çakır, “Bulanık, Muş’un en büyük ilçelerinden biridir. Bu ilçenin gelişmesi, Muş’un gelişmesi demektir. Bugün sadece bir temel atmıyoruz; öğretmenlerimize nefes olacak, sosyal yaşamı güçlendirecek önemli bir hizmeti başlatıyoruz. Öğretmenlerimiz sadece bilgi veren kişiler değildir, bir ilçenin geleceğini şekillendirirler. Onlar ne kadar huzurlu olursa, evlatlarımız da o kadar iyi yetişir. Bu öğretmenevi, eğitim camiasına olan saygımızın bir göstergesidir. Bu yatırımların hayata geçmesinde desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Milli Eğitim Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Bulanık’ın büyümesi için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Sağlıklı Yaşam Merkezi’nin açılışında da konuşan Çakır, “Bulanık her yönüyle gelişmeye devam edecek. İnşallah daha güzel hizmetlerde yine burada buluşacağız” ifadelerini kullandı.

Vali Çakır, programların ardından ilçeden ayrıldı.





