
Hatice Eroğlu ve Zeynep Zümra Yarçin’in öncülüğünde düzenlenen etkinlikler, akrilik boya ile tuval ve Ahşap boyama gibi el sanatlarıyla kadınları bir araya getiriyor, sosyalleşmelerini sağlıyor ve onlara kişisel gelişim fırsatı sunuyor. Etkinlik sayesinde kadınlara, kendilerine zaman ayırabilecekleri yaratıcı bir alan oluşturuluyor.

Workshop etkinlikleri hakkında bilgi veren Hatice Eroğlu, bu tür çalışmaların kadınlar için önemli bir fırsat olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Bu yıl kurslarımız biraz kapalı kaldı. Bizler de boşluktan faydalanmak için workshoplar yapmaya karar verdik. Halkın, arkadaşların, kadınların ve kursiyerlerin talebi ile böyle bir etkinlik yaptık. Çalışan ve ev hanımlarımız için güzel bir etkinlik oldu diye düşünüyoruz. Workshop etkinliğimiz bir aydır devam ediyor. Bayağı katılımcımız da var. Muş’ta kış mevsimi gelince kadınlarımız da hafta sonlarını güzel bir şekilde geçirmek istiyor. Bu etkinliklerle kadınların becerilerini ortaya çıkarmak, onlar için de zevkli oluyor. Her hafta sonu katılımcılarımızı hazırlayıp programımızı sunuyoruz. İnsanların talebi de çok oluyor."

Etkinliklere katılan sağlık personeli Asiye Koşan, “Sağlık personeliyim. Çalışmanın dışında böyle bir etkinlik bence kadınlara iyi gelecektir. Yıllarca yeteneğim olduğu halde elime kalem almadım. Hem kuzenim hem Hatice hocam hem de Reynusa Cafe aracılığı ile böyle bir etkinliğe katılma imkânı buldum. Bütün çalışan bayanlara tavsiye ediyorum. Deşarj olmak için çok güzel bir uygulama” dedi.

Etkinliklere annesiyle birlikte katılan 7. sınıf öğrencisi Eslem Hüma Koşan ise duygularını şöyle dile getirdi:
"Evde ekran başında oturmaktansa burada keyifli vakit geçirmek daha güzel oluyor. Annemle birlikte geldim. Hem el becerilerimi geliştiriyorum hem de boş zamanlarımı değerlendiriyorum. Buradan, bu projeyi kuranlara teşekkür ederim."

El sanatları eğitimcisi Hatice Eroğlu ve öğrencilerinin öncülüğünde kurulan Sanat Atölyem, kadınların sanat yoluyla kendilerini ifade etmelerine fırsat tanıyan bir alan olarak doğdu.
Hatice Eroğlu, atölyenin ortaya çıkış hikayesini şöyle anlattı, “Halk Eğitim Merkezi Bünyesinde görev yaparken yaptığımız çalışmaları gerek ben gerek ise öğrencilerimin sosyal medyalarımızdan paylaşırken yakın çevremizden özellikle çalışan ve kursa katılım imkanları olmayan hanımlardan çok fazla ilgi geliyordu. Özeniyorlardı biz de yapmak istiyoruz diye talepleri oluyordu”.
Organizasyon Sorumlusu Zeynep Zümra Yarçin ise, “Sanat Atölyem öncelikle stresli ve rutin yaşamdan dolayı ruhsal olarak kendini kötü hisseden insanlara terapi niteliği taşıyan bir imkan alanı olarak ortaya çıkmıştır. El becerisini geliştirmek aynı zamanda yaşamına sanatsal bir renk katmak isteyen insanların bu açlığına karşılık olarak doğdu. Maddi kaygı taşımadan herkesin faydalanması için minimum ücret seviyesi ile bu işe başladık. Şu an için akrilik boya ile tuval ve Ahşap boyama üzerine çalışıyoruz. İlerde daha farklı çalışmalar ile yelpazemizi genişleteceğiz. Bizim yaptığımız ürünlerin satışları da oluyor ancak çoğu kişi kendi emeği ile bir şeyler üretmenin hazzını yaşasın istiyoruz ve onlara bu imkânı oluşturuyoruz. Görüldüğü üzere şu an atölyemiz bu sanatseverler ile dolmuş durumda. Çok güzel bir ilgi ile yolumuza sanatın şifası ile terapi olup oldurmaya çalışıyoruz.
Bize mekân imkanı sağlayan Reynusa Cafe’ye de bu anlamda teşekkür ediyoruz. Muş’ta yapacak bir şeyler arayan herkesi workshop atölyemize bekliyoruz. Bizimle sanatölyemmuş hesabımızdan iletişime geçebilirler” ifadelerini kullandı.
Sanat Atölyem’in Resmi İnstagram hesabı https://www.instagram.com/sanatolyemmus/