HABER49- Muş'ta engelli bireylerin iş gücü piyasasına entegrasyonunu sağlamak amacıyla yeni bir protokol hayata geçirildi. 
Muş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü öncülüğünde yürütülen çalışmalar kapsamında, dezavantajlı grupların mesleki gelişimini desteklemek için önemli bir adım atıldı.

09A5B97A Dd79 44Dc A0Ad 86010523Cbbd

Muş Zihinsel ve Fiziksel Engelliler Derneği ile Muş Fiziksel Engelliler Derneği arasında imzalanan protokol, hem zihinsel hem de fiziksel engelli bireylerin mesleki becerilerini artırmayı ve onları iş dünyasında daha görünür kılmayı hedefliyor.

Muş Ovası’nda çiftçilerin bahar mesaisi başladı Muş Ovası’nda çiftçilerin bahar mesaisi başladı

31Fe3Df0 A699 4Eef Bd47 0Cba76A12955

İKİ AYRI MESLEK KURSU AÇILACAK

Bu kapsamda, "Bilgisayar Ağ Sistemleri ve Yönlendirme" ile "Kadın Giyim Modelist Yardımcılığı" alanlarında iki ayrı meslek kursu açılacak. Eğitimlerin sonunda katılımcıların, aldıkları teknik bilgi ve kazandıkları pratik yeteneklerle istihdam edilebilirliklerinin artması bekleniyor. Protokol, yalnızca bir eğitim faaliyeti değil, aynı zamanda engelli bireylerin toplumsal hayata entegrasyonunun da bir aracı olarak görülüyor. Proje kapsamında 20 engelli vatandaşa ulaşılması planlanıyor. Kursların toplam bütçesi ise 1 milyon 126 bin TL olarak açıklandı.

3C6D387B A0C9 4144 9E98 C87A5D7B7A2D

Konuyla ilgili açıklama yapan Muş İş Kur Müdürü Ahmet Sağlık, “Muş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak, ilimizdeki istihdam olanaklarını artırmak, dezavantajlı grupların iş gücü piyasasına katılımını desteklemek ve mesleki yeterliliklerini geliştirmek amacıyla çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz.  Bu kapsamda, Muş Zihinsel ve Fiziksel Engelliler Derneği ve Muş Fiziksel Engelliler Derneği iş birliği içerisinde, "Bilgisayar Ağ Sistemleri ve Yönlendirme" ile "Kadın Giyim Modelist Yardımcılığı" mesleklerinde iki önemli kursun hayata geçirilmesini öngören bir protokol anlaşmasını imzalamış bulunuyoruz.” dedi. 
Sağlık, “Bu protokol ile birlikte, özellikle zihinsel ve fiziksel engelli bireyler başta olmak üzere dezavantajlı vatandaşlarımızın mesleki beceriler kazanarak istihdama kazandırılmaları hedeflenmektedir. Söz konusu kurslar sayesinde katılımcıların hem teknik bilgi ve yetenekleri gelişecek hem de iş gücü piyasasında daha güçlü bir şekilde yer almaları sağlanacaktır. Toplumsal bütünleşmenin sağlanmasında eğitimin ve mesleki gelişimin önemli bir rolü olduğuna inanıyoruz. Bu tür projelerin yaygınlaşması ve toplumun her kesimini kapsayacak şekilde genişlemesi, ortak hedefimizdir. Protokol kapsamında toplamda 20 tane dezavantajlı vatandaşımıza fayda sağlamayı düşünüyoruz. Toplamda iki kursumuzun bütçesi 1.126.000 TL’dir. İmzaladığımız bu protokolün, kursiyerlerimiz için yeni bir başlangıç olmasını ve hayatlarında önemli bir dönüm noktası yaratmasını temenni ediyoruz. Katkı sunan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyor, kursiyerlerimize başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Ff3Cd7Ae 838A 49A1 9D0F C102B52Eb4E8

EĞİTİMLE GÜÇLENEN TOPLUMSAL ENTEGRASYON

Muş’ta hayata geçirilen bu yeni eğitim protokolü, sadece bireysel gelişimi değil, aynı zamanda toplumsal entegrasyonu da hedefliyor.
Proje kapsamında desteklerini esirgemeyenlere minnettarlığını dile getiren Türkiye Sakatlar Konfederasyon Temsilcisi Bedri Korkmaz, “Bu projelerde hep yanımızda olan, fikrinin oluşumundan uygulama aşamasına kadar her adımda yanımızda olan, bilgi ve tecrübesiyle yolumuzu aydınlatan, desteğini hiçbir zaman esirgemeyen başta sayın Valimiz Avni Çakır ve İŞKUR Müdürü Ahmet Sağlık olmak üzere emeği geçen herkese en içten teşekkürlerimizi sunuyorum. Sayın Valimizin vizyoner yaklaşımı ve güçlü liderliği sayesinde bu projeler başarıyla hayata geçirilmiş, ilimize değer katacak önemli adımlar atılmıştır” dedi.

7E8B9Ac9 2064 4Ad3 8267 6A4325499163

Muhabir: NURAN ALTİNTAŞ