HABER49- Muşlu genç yazar Beyza Acar Aruk, sıfırdan başladığı yazarlık yolculuğunda 50 kitabın altına imza attı.
Muş merkezde dünyaya gelen Beyza Acar Aruk, yazarlık yolculuğuna çocukluk hayalleriyle başladı. 2001 yılında doğan Aruk, ilkokul eğitimini tamamladıktan sonra lise eğitimi için şehir dışına çıktı. Okumaya olan ilgisi, kendi tuttuğu günlüklerle birleşince Aruk'un yazma tutkusu daha da derinleşti ve sekizinci sınıfta öğretmenleri tarafından verilen bir proje ödeviyle yazarlığa ilk adımını attı.
Aruk’un asıl amacı yalnızca kitap yazmak değil; çocukların ruhuna dokunmak, onlara hayallerinin peşinden koşmaları gerektiğini öğretmekti. Çocuk kitapları yazma fikrinin ardında, minik yüreklere umut aşılamak ve ilham olmak gibi güçlü bir motivasyon vardı.
“DÜNYANIN EN GÜZEL RESMİ”
Aruk’un yazarlık kariyerindeki dönüm noktası 2025 yılının Nisan ayında yayımlanan “Dünyanın En Güzel Resmi” adlı kitabı oldu. Bu kitapta, ressam olma hayali kuran küçük bir kız olan Hüma’nın hikâyesi anlatılıyor. Hüma, katıldığı resim yarışmasında birinciliği elde edemese de hayallerinden vazgeçmiyor. Aruk, bu karakter aracılığıyla çocuklara en zorlu anlarda bile umudu kaybetmemeleri gerektiğini, çabanın ve azmin sonunda başarının mutlaka geleceğini aktarıyor.
"AMACIM ÇOCUKLARIN KALBİNE DOKUNMAK"
Başarı hikayesini www.haber49.net’e anlatan Aruk, şöyle konuştu:
“2001 yılında Muş merkezde dünyaya geldim. İlkokulu burada bitirdikten sonra lise için şehir dışına çıktım. Çocuk kitapları yazmamın amacı çocukların kalbine dokunmak, onlara güzel şeyler öğretip ilham verebilmek. Küçüklüğümden beri okumaya olan sevdam ve kendi tuttuğum günlükler sayesinde, 8. sınıfta öğretmenlerimizin bize proje ödevi olarak yazdırdığı bir kitaptan ilham alarak yazarlığa adım attım. İlk kitabım, ‘Dünyanın En Güzel Resmi’ 2025 yılının Nisan ayında çıkmış olan kitabım. Bu kitabı yazmaktaki amacım çocukların kalbine dokunmak, onlara bir şeyler için çabalamaları gerektiğini, bir şeylerin onlara ilham verdiğini ve asla pes etmemeleri gerektiğini öğretmek istedim. Kitabımda ressam olmak isteyen Hüma karakterimiz ressam olmak için katıldığı yarışmada kazanamıyor. Kazanamadığı için pes etmemesi gerektiğini ilk adımı nasıl atması gerektiğini öğretmiş oluyoruz.”
'ASLA PES ETMEYİN'
Yazarlığa ilk başladığında yayıncılık dünyasına dair hiçbir bilgiye sahip olmadığını dile getiren Aruk, bu sürecin başında ünlü yazar Sinem Eren’den büyük destek gördüğünü ifade ederek konuşmasına şöyle devam etti:
“Yazarlık maceramda elimi tutan Sinem Eren (Sin Eren) hocama teşekkür ederim. Ben yazarlığa dair hiçbir şey bilmiyordum. Bu yola adım attığım zaman hiçbir bilgiye sahip değildim. Ancak hocama mesaj attığımda bana dönüş yapmayacağını beklerken benim elimden tuttu, bana yardımcı oldu. Yazarlığa dair, yayınevine dair bir kitap nasıl yazılır, nasıl gönderilir a’dan z’ye her şeyi öğretti, anlattı. Ben şu an onun sayesinde 50 kitap yazmış, 11’i basıma girmiş bir yazar olarak sizlere sesleniyorum. Yeteneğiniz ne olursa olsun, mesleğiniz ne olursa olsun. Ben açık öğretim okumuş biri olarak söylüyorum, kaç kez tökezlerseniz tökezleyin pes etmezseniz illa ki ayağa kalkarsınız. Öncelikle en büyük destekçim eşim, ailem ve ilham kaynağım kızıma teşekkür ederim. ‘Dünyanın En Güzel Resmi’ kitabımda emeği geçen bütün Herdem Yayınevi ailesine ve 10 kitabımı teslim ettiğim Key Yayınları'na emekleri için teşekkür ederim.”