8 Kasım 1995 Yılında kurulan ve İstanbul’un tarihi Vefa Semtinde hizmet veren Muş Eğitim ve Kalkındırma Vakfı bugüne kadar 3947 bursiyeri mezun etti. Her geçen gün bursiyer sayısını artıran vakıf 1071 Burs,1071+100 burstan sonra 2022-2023 yılında İstanbul’un fetih tarihi olan 1453 bursiyer sayısına ulaştı.

İstanbul’da ikamet eden hemşerilerimize hizmet eden vakıf aynı zamanda İstanbul’da okuyan öğrencilerimizi haftanın belirli günlerinde vakıfta ağırlamakta, onlara farklı alanlarda hizmetler vermektedir. 2013 Yılında göreve gelen Dr Orhan Sami Gültekin başkanlığındaki yönetim kurulu her geçen gün vakfın hizmetlerine yeni hizmet alanları katmakta olup büyük bir heyecan oluşturmaktadır. Muş Vakfı yönetim kurulu 2023-2024 yılı içinde Cumhuriyetin kuruluş yılı olan 1923 Bursiyere ulaşmayı hedeflemektedir.

MUŞ VAKFI’nın en önemli hizmet alanlarından biri olan burslar konusuna da değinen Gültekin, son yıllarda burs verdikleri öğrenci sayısının arttığını geçen yıl 1071+100 öğrenciye burs sağladıklarını, bu yılda İstanbul’un fetih tarihi olan 1453 öğrenciye burs verdiklerini söyleyerek, önümüzdeki yıl hedeflerinin Cumhuriyetin Kuruluş tarihi olan 1923 öğrenciye burs vermek olduğunu açıkladı.

Gültekin, şunları söyledi: “Pandemi nedeniyle talebelerimizle, yönetimdeki insanlarla iletişim sağlayamıyorduk ve iletişim platformunu kurduk. Şu ana kadar 16 yıldır mezun olan 3947 tane bizden burs almış talebe arkadaşla iş hayatına atılmış diyalog kurmaya başladık. Onlarla telefonla veya yüz yüze görüşmeler yaparak onların da vakfımıza artık yardımlarını ve katkılarını istiyoruz. Eğer bunu başarabilirsek eş güdümle çok müthiş vakıf altyapısı kurmayı planlıyoruz. Sadece burs vermek de yetmiyor haftada iki gün de talebelere sosyal yaşamlarıyla eğitim çalışmalarıyla ve memleketin ve kendilerinin özel sorunlarıyla ilgili toplantılar yapmaya başladık. Muş’un âkil insanlarını, eğitimli insanlarını, akademisyenlerini de zaman zaman vakfa çağırıp onların dersler ve sohbetler yapmasını sağladık.”

KURBAN KESİMİ VE CENAZE ARAÇLARI

MUŞ VAKFI Başkanı Gültekin, vakıf olarak yaptıkları diğer hizmetlerle ilgili olarak da şu bilgileri verdi:Muş Vakfı'nın sadece talebe eğitimi değil aynı zamanda kalkınma fonksiyonu var. Bir görevi de Muş'un kalkınması ve sorunlarıyla ilgilenmektir. Bu nedenle de bütün arkadaşlarla hakikaten bütün sorunlarımızı masaya yatırıp nasıl çözeriz diye sık sık görüşmeler yaptık ve Muş'a ihtiyacı olan hemşerilerimize yardım kampanyaları düzenleyerek gıda kolileri ayarladık. Kurban Bayramında kurbanlarımızı Muş’ta kesmeye başladık. Cenaze yıkama araçları götürdük ve bunlardan da çok iyi övgüler geldi. İnsanlar kışın karlı havalarda cenazeleri yıkamakta zorlandılar. Şükürler olsun bu arabalar kendi bölgelerinde bütün cenazeleri yıkadılar, istenilen yerlere götürdüler. Çalışmalar devam ederken Muş'ta bir eksiklik daha gördük, bu da Muş'un tanıtım çalışmalarıydı. Vakıf yönetimindeki arkadaşlarla birlikte memleketimizin tabii güzelliklerine, tarihi geçmişinden kalan eserlerine ve son yüzyılda yapılan güzel yatırımları tanımak, eserlerimizin hikâyelerini öğrenmek ve tanıtmak için çalışmamız gerektiği konusunda kanaate vardık. Bu konuyla ilgili Muş İli Kültüre ve Turizm Müdürlüğü ve Muş Alparslan Üniversitesi Turizm ve Tanıtım Bölümü hocaları ile ayrıca bu konuyla öze ilgisi ve çalışmaları olan Muşlu hemşerilerimiz ile görüşmeler yaptık. İnşallah yakın zamanda İstanbul'un Muş’ta bu konu ile ilgili geniş katılımlı toplantılar yapacağız, memleketimize sosyal ve ekonomik yönden katkı sağlamaya çalışacağız."HABER49