HABER49- Muş'ta İl Özel İdaresi ekipleri, 70 köy ve 7 mezrada çöp toplama hizmeti yürütüyor.

Muş İl Özel İdaresi’ne bağlı 15 personel, 24 saat esasına göre köylerde yaşayan 65 bin nüfusa "İklim ve Çevre Sorunları Temelinde Birlikteyiz Projesi" kapsamında çöp toplama hizmeti veriyor.

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, Muş'un kırsal bölgesinde 4 araç ile hizmet ettiklerini söyledi.

“ÇOCUKLARA TEMİZ BİR DÜNYA BIRAKMANIN TEMELİNİ ATACAK”

Yentür, "Muş kırsal nüfusu yoğun olan bir ildir. Kırsalda yaklaşık 170 bine yakın nüfus yaşamaktadır. Şu anda 65 bininin çöpünü almaktayız. Diğer köylerdeki çöpleri de toplamak istiyoruz. Şu anda çöpü biz karma alıyoruz. İnşallah bir sonraki dönemde çöpü ayrıştırılmış olarak toplayacağız. Ayrıştırma yöntemine de başvuracağız. Bu çalışma, gelecekte çocuklarımıza temiz bir dünya bırakmanın temelini atacak" şeklinde konuştu.

Köylerdeki altyapı ve yol çalışmalarının yanı sıra çöp toplama hizmeti yürüttüklerini ifade eden Yentür, "Projeyle insanları bilgilendirdik. Çocuklara, bir litre yanmış yağın 4,5 ton temiz suyu kirlettiğinin eğitimini verdik. Bir plastik şişenin doğada yıllarca yok olmadığını anlattık" dedi.