“Kadınlarımızın yaşlılıkta yoksul olma olasılığı erkeklerden daha fazla” diyen Arık, şu ifadeleri kullandı:
“Birçoğu hayatlarını ücretsiz bakım işi yaparak veya emeklilik sağlamayan işlerde çalışarak geçirir. Temel günlük ihtiyaçlarını karşılamak için ailelerine bağlıdırlar. Erkeklerden daha uzun yaşarlar ancak sağlıksız veya engelli olarak geçirdikleri yılların sayısı fazladır. Yaşlı kadınların ihtiyaçları gerektiği gibi anlaşılmaz ve karşılanmaz. Şiddete, istismara ve ihmale maruz kalabilirler. Savaşlar ve insani krizler en çok yaşlı kadınları etkiler. Dünya genelinde 65 yaş üstü her yedi kadından biri çoğunlukla güvencesiz işlerde çalışıyor. Ortalama olarak günde 5 saat bakım ve ev işi yapıyorlar. İşyerinde yaş ayrımcılığına maruz kalıyorlar.”

Kadınlara desteğin öncelik olması gerektiğini belirten Başkan Arık, “Deneyimleri ve bilgeliklerine rağmen, karar alma süreçlerinden dışlanırlar. Toplumsal normlar ve kalıplar onları arka plana itiyor. Uygun veriler toplamadan, onların ihtiyaçları ve hakları göz ardı edilmeye devam edecektir. Kadınlarımıza destek sağlamak önceliklendirilmelidir. Yaşlı kadınların görülmesini ve duyulmasını sağlamak ancak ‘BM Yaşlı Hakları Sözleşmesi’ ile mümkündür. Bu konuda BM İnsan Hakları Konseyi'nin 58. Oturumu'nda yapılacak çalışmaları destekliyoruz. Bunun için hükümetler arası bir çalışma grubunun oluşması beklentimizdir” dedi.
Arık, ‘Dünya Kadın Hakları Günü’ vesilesiyle yaşlı kadınların haklarının savunulmasının önemine dikkat çekerek, tüm kadınların desteklenmesi gerektiğini belirtti ve "Kadınlarımızın Dünya Kadın Hakları Günü kutlu olsun" diyerek sözlerini sonlandırdı.