
Muş-Bingöl karayolunun 45'nci kilometresindeki Gedik rampasında, kar ve tipi nedeniyle yaklaşık 50 araç yolda mahsur kaldı.
Yolda mahsur kalan vatandaşların yardım istemesi üzerine, bölgeye karayolları, Kızılay ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Karayolları ekiplerince yürütülen yol açma çalışması sonucu mahsur kalan araçlar kurtarılarak yola devam etmeleri sağlandı.
Kızılay ve jandarma ekipleri de kar ve tipi nedeniyle ilerleyemeyen bazı araçları iterek vatandaş ve sürücülere yardımcı oldu.

Kızılay ekipleri, yolda mahur kalanlara kek ve meyve suyu dağıttı.
Türk Kızılay Muş Bölge Afet Yönetim Merkezi Müdürü Baran Akar, gazetecilere, Kızılay olarak yolda mahsur kalan vatandaşların beslenme ihtiyacını karşıladıklarını söyledi.

Jandarma trafik ekibiyle sabaha kadar bölgede bekleyeceklerini anlatan Akar, şunları söyledi:
"Vatandaşlarımıza destek olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Kar nedeniyle yolda 50 araç mahsur kaldı. Kış lastiklerini kontrol ederek bilgilendirmelerde bulunan jandarma trafik ekibimiz sürücülerin güvenli şekilde yollarına devam etmelerini sağladı. Karayolları ekipleri de yol açma çalışmalarını sürdürüyor. Sabaha kadar tüm araçların güvenli şekilde yollarına devam etmelerini sağlayacağız."

Yolda mahsur kalan tır sürücüsü Vahap Kaya ise 5 saattir yolda mahsur kaldığını belirterek, "Iğdır'dan gelip Elazığ'a gidiyorum. Yollar berbat. Jandarmamız kızılayımız ve karayollarımız bize yardım etti. Kar yağışı nedeniyle 5 saattir burada mahsur kaldık." şeklinde konuştu.
https://youtu.be/BEYASiYG3JQ
