MGC’den Dayanışma ve Kaynaşma Gecesi

Muş Gazeteciler Cemiyeti, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle kaynaşma ve dayanışma gecesi düzenledi. Muş Gazeteciler Cemiyeti (MGC) tarafından Efendy Cafe Restoran’da düzenlenen dayanışma gecesi, iş dünyası, siyaset ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirdi. Muş Gazeteciler Cemiyeti´nin organizasyonunda “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle, gazeteciler arasında bir dayanışma gecesi düzenlendi. Düzenlenen dayanışma gecesi programına;  […]

MGC’den Dayanışma ve Kaynaşma Gecesi
Yayınlanma

11:44 - 17 Ocak 2019

Güncelleme

11:44 - 17 Ocak 2019

Okuma Süresi

5 dakika

Muş Gazeteciler Cemiyeti, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle kaynaşma ve dayanışma gecesi düzenledi.

Muş Gazeteciler Cemiyeti (MGC) tarafından Efendy Cafe Restoran’da düzenlenen dayanışma gecesi, iş dünyası, siyaset ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirdi.

Muş Gazeteciler Cemiyeti´nin organizasyonunda “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle, gazeteciler arasında bir dayanışma gecesi düzenlendi. Düzenlenen dayanışma gecesi programına;  Vali Yardımcısı Alper Çifçi, Muş Belediyesi Başkan Vekili Muhterem Bozkurt, kamu kurumu müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yerel basın çalışanları ve yaygın medyanın Muş il temsilcileri katıldı. Program, Muş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Emrullah Özbey´in açılış konuşması ile başladı. Başkan Özbey, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenledikleri dayanışma gecesine katılanlara teşekkür ederek, ülkenin, ilin ve ilçelerin gelişimi, halkın bilgilendirilip bilinçlendirilmesi ve kamuoyunda gerekli hassasiyetlerin oluşturulmasında basın sektörünün çok önemli katkılarda bulunduğunu söyledi. Özbey, konuşmasında şunları söyledi: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle düzenlediğimiz dayanışma gecesine hoş geldiniz. Gecemizi onurlandırdığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor; saygılar sunuyoruz. 4 Ocak 1961´de basın çalışanlarına bazı haklar ve yasal güvence sağlayan 212 sayılı kanun Resmi Gazete´de yayınlandı. Ancak dokuz gazete patronu, 212 sayılı yasaya ve Basın İlan Kurumu´nun oluşmasına ilişkin 195 sayılı yasaya karşı çıktılar. Akşam, Cumhuriyet, Dünya, Hürriyet, Milliyet, Tercüman, Vatan, Yeni İstanbul ve Yeni Sabah´ın patronları ortak bildiriye imza atarak gazetelerini üç gün kapattıklarını duyurdu. İstanbul Gazeteciler Sendikası ise çalışanlarla birlikte karara katılmadıklarını açıkladı. Sendika üyesi gazeteciler, patronların boykotu boyunca “Basın” adlı bir gazete yayımlamaya karar verdiler. Basın Gazetesi 11 Ocak günü yayına başladı ve üç günlük boykot sırasında yayını sürdürdü. Üç gün süren bu dayanışmasının ardından 10 Ocak, Çalışan Gazeteciler Bayramı olarak kutlanmaya başladı. 1971 yılındaki askeri müdahaleden sonra ise gazetecilere yönelik ağır baskılar nedeniyle günün adı, ”10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” olarak değiştirildi.  Ülkemizin, İlimizin ve ilçelerimizin gelişimi, halkımızın bilgilendirilip bilinçlendirilmesi ve kamuoyunda gerekli hassasiyetlerin oluşturulmasında basın sektörünün çok önemli katkıları bulunuyor. Tüm gazetecilerin ve basın mensuplarımızın mesleklerinde uzun yıllar sağlık ve esenlik içinde çalışmalarını diliyor ve bu önemli günü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

“GAZETECİLİK, MANEVİ OLARAK ZENGİN OLANLARIN MESLEĞİDİR”

Gazetecilik mesleğine vurgu yapan Başkan Özbey, gazeteciliğin, hayatını insanlığa, barışa, huzura, kardeşliğe adayanların, manevi olarak zengin olanların, doğrulardan yana taraf olan, milli menfaat ve toplumun çıkarları için çabalayan, egemen güçlerin etkisinde kalmayan özünde toplumun haber alma hürriyetini düşünce özgürlüğü ilkesine sadakatle sunmaya çalışanların ve öz cümle haberleri ve fikirleri ile hayata güzellikler sunanların mesleği olduğunu kaydetti. Özbey: “Gazetecilik; hayatını insanlığa, barışa, huzura, kardeşliğe adayanların, manevi olarak zengin olanların mesleğidir. Doğrulardan yana taraf olan, milli menfaat ve toplumun çıkarları için çabalayan, egemen güçlerin etkisinde kalmayan özünde toplumun haber alma hürriyetini düşünce özgürlüğü ilkesine sadakatle sunmaya çalışanların mesleğidir Gazetecilik. Savaşa değil barışa, kaosa değil huzura, öldürmeye değil yaşatmaya, öz cümle haberleri ve fikirleri ile hayata güzellikler sunanların mesleğidir Gazetecilik. Çok para hırsı olmayanların, kaleminde mürekkebi kurumayanların sadece ve sadece yazarak kazananların mesleğidir Gazetecilik. Yayın organlarına, hayati organları gibi sahip çıkan ve koruyan muhafaza eden kişilerin mesleğidir Gazetecilik. Bu vesileler ile Çalışan çalışmayan bu mesleğe emek veren tüm meslektaşlarımın Gazeteciler gününü kutlarım. 10 Ocak Basın Bayramı´nı gerçek anlamıyla kutlayabileceğimiz günlere elbirliğiyle ve en kısa zamanda ulaşmak umuduyla herkese saygı ve sevgilerimi sunarım. Gecemize katkı sağlayan Güresmer A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Güresmer, Yazıcıoğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yazıcıoğlu, Muş Özel Final Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kök, Muş Özel Bilim Teknik Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Işık, Tuğra Reklam Sahibi İnan Sur, Efendy Cafe Restoran sahibi Hatem Akpolat ve Çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Daha sonra kürsüye gelen Vali Yardımcısı Alper Çifçi ise, gazeteciliğin önemine vurgu yapan bir konuşma gerçekleştirdi.

Yapılan konuşmaların ardından dayanışma gecesi, verilen yemekle devam etti. Verilen yemek sonrasında günün anısına dair çekilen toplu hatıra fotoğrafı ile dayanışma gecesi programı sona erdi. HABER49