HABER49- Muş’un Malazgirt ilçesinde emniyet güçlerinin "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan bir araçta, yurda yasa dışı yollarla girdiği belirlenen 2 göçmen ve organizatörlük yaptığı tespit edilen 2 şüpheli yakalandı.
Edinilen bilgilere göre, Muş İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde Malazgirt İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince göçmen kaçakçılığının önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, 26 Nisan 2026 gece saatlerinde şüpheli bir araç takibe alındı. Ekiplerin uygulama noktasında durdurmak istediği araç, "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya başladı.
MÜDAHALE SONUCU DURDURULDU
Polis ekiplerinin kısa süreli takibi ve yerinde müdahalesiyle durdurulan araçta yapılan kontrollerde, Afganistan uyruklu 2 düzensiz göçmen ile bu kişilerin yasa dışı geçişine aracılık eden 2 şüpheli şahıs gözaltına alındı.
ADLİ SÜREÇ BAŞLATILDI
Yakalanan düzensiz göçmenlerin işlemlerinin ardından ilgili kurumlara teslim edileceği öğrenilirken, göçmen kaçakçılığı yaptığı tespit edilen 2 şüpheli şahıs ise adli makamlara sevk edilmek üzere emniyete götürüldü.
Olayla ilgili geniş çaplı adli tahkikat devam ediyor.




