"Geleceğin Umudu Kızlarımız" projesiyle kız çocuklarına destek
"Geleceğin Umudu Kızlarımız" projesiyle kız çocuklarına destek
İçeriği Görüntüle

HABER49- Özellikle aç kalan tilkiler, gece saatlerinde yiyecek arayışıyla köy ve ilçe merkezlerinde görülmeye başladı. Doğal yaşam alanlarında besin bulmakta zorlanan tilkiler, son günlerde Kars’ın farklı noktalarında vatandaşların karşısına çıkmaya başladı. Soğuk havanın etkisiyle kar örtüsünün erken düşmesi ve yaban hayvanlarının besin kaynaklarının azalması, tilkileri şehir merkezine yönlendirdi.
Özellikle Selim ilçesine bağlı Benliahmet Tren İstasyonu civarında sıkça görülen tilkiler, gece saatlerinde yerleşim yerlerinde yiyecek ararken cep telefonu kameralarına yansıdı. Vatandaşlar, evlerinin çevresinde sessizce dolaşan tilkileri hem şaşkınlık hem de merakla izledi.
Uzmanlar, doğada dengenin bozulmaması için bu tür durumların sık yaşanabileceğini belirterek, vatandaşların yabani hayvanlara zarar vermemesi gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Benliahmet Tren İstasyonu’nda İlginç Anlar: Tilki Piknik Yapanların Yanına Geldi

Kars’ın Selim ilçesi sınırlarında bulunan Benliahmet Tren İstasyonu’nda hafta sonu piknik yapan vatandaşlar, beklenmedik bir misafirle karşılaştı. Aç kaldığı düşünülen bir tilki, alandaki vatandaşların yanına kadar gelerek yiyecek aradı. Balık kızartan bir vatandaşın karşısına kadar yaklaşan tilki, korkusuz tavırlarıyla dikkat çekti.
O anları cep telefonuyla kaydeden vatandaşlar, tilkiye “Minnoş” diye seslenerek hem eğlenceli hem de şaşırtıcı bir diyalog yaşadı. Tilkinin insanlara alışkın tavırları, sosyal medyada paylaşılan görüntülerle kısa sürede gündem oldu.
Bölge sakinleri, son haftalarda çevrede birkaç farklı tilkinin de görüldüğünü belirtirken, bazı vatandaşlar tilkilere yiyecek bırakmaya başladıklarını ifade etti.

Kaynak: İHA