HABER49-Bitlis’te ekmek fiyatlarına yapılan son zam, kentte geniş yankı uyandırdı. Daha önce 200 gram olarak satılan ve 10 TL’den alınabilen ekmek, yeni düzenlemeyle birlikte 220 gram olarak tezgâhlarda yerini alırken, fiyatı ise 12,5 TL’ye yükseldi.

Artan maliyetlerin fırıncı esnafını zor durumda bıraktığı kentte, fiyat düzenlemesinin kaçınılmaz olarak hayata geçirildiği belirtildi. Özellikle son aylarda un, maya, enerji ve işçilik giderlerinde yaşanan artışların ekmek üreticilerini fiyat güncellemesi yapmaya zorladığı bildirildi.

İŞKUR, Muş’ta işçi alımı yapacak: İşte başvuru ekranı ve detaylar
İŞKUR, Muş’ta işçi alımı yapacak: İşte başvuru ekranı ve detaylar
İçeriği Görüntüle

“AYAKTA KALMAK İÇİN MECBUR KALDIK”

Bitlis’teki fırıncı esnafı, yapılan son fiyat artışıyla ilgili açıklamalarda bulunarak, alınan kararın zorunluluktan kaynaklandığını ifade etti. Esnaf, özellikle son aylarda artan un, enerji, maya ve personel maliyetlerinin kendilerini ciddi şekilde zorladığını dile getirdi.

Muhabir: NURAN ALTİNTAŞ