HABER49-Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şubesi’nin düzenlediği “Arzuhal Günleri” etkinliğinde engelli bireylerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Doğu Anadolu Bölgesi’nin ilk ve tek korumalı iş yeri olan Gülümseyen-Down Kafe’de düzenlenen programda Başkan Sekmen, vatandaşlarla birebir görüşerek talep ve önerileri not aldı.
“ENGEL; YÜREKLERDE DEĞİL, SADECE KELİMELERDEDİR”
Etkinliğe ev sahipliği yapan Gülümseyen Kafe’de yoğun ilgiyle karşılanan Başkan Sekmen, engelli bireylerle gerçekleştirdiği görüşmelerde duygusal anlar yaşandı. Sekmen, “Bizim nazarımızda engel; yüreklerde değil, sadece kelimelerdedir. Birlikte gülümseyen her yüz, bizim için en büyük mutluluktur” dedi. Engelli vatandaşların sorunlarını tek tek dinleyen Sekmen, “Sorun ve taleplerinizi en kısa zamanda çözüme ulaştıracağım” ifadelerini kullandı. Program sonrası yaptığı değerlendirmede ise şu açıklamayı yaptı: “Birlikte geçirdiğimiz her an, gönlümüze dokunan çok özel bir hatıraya dönüştü. Sevginin hayat bulduğu Gülümseyen Kafe’mizde engellerin ancak kalplerde olduğunu bir kez daha gördük. Aziz şehrimizin her ferdine olduğu gibi, özel gereksinimli kardeşlerimize de sahip çıkmaya, onları her alanda desteklemeye devam edeceğiz. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi kaim eylesin.”
“ENGELSİZ BİR ERZURUM İÇİN EL BİRLİĞİYLE ÇALIŞMALIYIZ”
Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, yaptığı konuşmada engellilerin şehir yaşamında karşılaştıkları zorluklara dikkat çekti. Başkan Efe, “Yanımızda olmasından büyük onur duyduğumuz Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen'in davetimize icabet etmeleri, engelli bireylerin haklarına ve sorunlarına gösterdiği hassasiyetin en somut göstergesidir. Bilindiği gibi ‘Kent hakkı’ kavramı, bireylerin yaşadıkları şehirlere erişim, katılım ve şehir olanaklarından eşit şekilde faydalanma hakkını ifade eder. Biz engelli bireyler için bu hak, sadece fiziksel engellerin kaldırılmasıyla sınırlı değildir; aynı zamanda sosyal, kültürel ve ekonomik hayata tam katılımımızın sağlanması anlamına gelir. Engelli bireylerin kent yaşamında karşılaştığı zorlukları en aza indirmek, fırsat eşitliğini sağlamak ve ‘Engelsiz bir Erzurum’ hedefimize ulaşmak için el birliğiyle çalışmaya devam etmeliyiz. Arzuhal Günleri toplantısı, sorunlarımızı dile getireceğimiz, çözüm önerileri sunacağımız ve kent hakkı mücadelemizi güçlendireceğimiz önemli bir buluşma olduğuna inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
Başkan Efe, ayrıca engellilere yönelik yatırımları hayata geçiren Başkan Sekmen’e teşekkür etti.