HABER49-Tepebaşı mevkiinde yaşanan kazalar sonrası bölgeye çok sayıda sağlık, jandarma ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Aşkale Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kazalar nedeniyle Aşkale-Erzincan karayolunda uzun araç kuyrukları oluştu.

Tunceli’de Sağlıkta Büyük Adım: Onkoloji Hizmet Birimi ve Mobil Kanser Tarama Aracı
Tunceli’de Sağlıkta Büyük Adım: Onkoloji Hizmet Birimi ve Mobil Kanser Tarama Aracı
İçeriği Görüntüle

Yağmur Kayganlaştırdı, Araçlar Birbirine Girdi

Edinilen bilgilere göre, Erzincan’dan Aşkale yönüne seyir halinde olan üç araç, Tepebaşı mevkiinde iniş esnasında yağışın da etkisiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybetti. Araçlar, önce yol kenarındaki bariyerlere çarptı ardından da birbirlerine vurarak zincirleme kazaya neden oldu. Kazanın ardından yola savrulan araç parçaları ve yakıt sızıntısı nedeniyle yol trafiğe kapandı. Olay yerine hızla intikal eden sağlık ekipleri ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi Aşkale itfaiye ekipleri, araçlarda sıkışan yaralıları kurtarmak için yoğun çaba harcadı. Kazanın yaşandığı bölgede trafiğin bir süre tek şeritten kontrollü olarak sağlandığı belirtildi.

Aynı Noktada İkinci Kaza: İki Araç Daha Çarpıştı

İlk kazanın ardından bölgeye ulaşan ekipler çalışmalara devam ederken, olay yerinin yaklaşık 100 metre gerisinde başka bir kaza daha meydana geldi. Arkadan gelen iki araç, yolda duran araçları fark edemeyerek birbirine girdi. Aynı noktada yaşanan ikinci kazada da yaralananlar oldu. Böylece iki ayrı kazada toplam 5 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Aşkale İlçe Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Yolda Uzun Araç Kuyrukları Oluştu

Kaza sonrası Aşkale-Erzincan karayolunda trafik bir süre tamamen durdu. Yağmurun etkisiyle daha da güçleşen yol koşulları, sürücülerin ilerlemesini zorlaştırdı. Kazaya karışan araçlar çekiciler yardımıyla yoldan kaldırılırken, yaklaşık bir kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Jandarma ekipleri, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bölge halkı, Tepebaşı mevkiinde özellikle yağışlı havalarda benzer kazaların sık yaşandığını belirterek, yolda gerekli güvenlik önlemlerinin artırılmasını istedi.

Kaynak: İHA