13 Haziran 2025 tarihinde Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan yeni genelge, aile hekimliklerinde alınan sağlık raporlarında önemli bir değişikliği beraberinde getirdi. Daha önce çoğu zaman ücretsiz alınan raporlar artık üretli oldu. Muş başta olmak üzere birçok şehirde vatandaşlar uygulamayı şaşkınlıkla karşılarken, yeni fiyat tarifesi de yayınlandı.

Yeni Fiyat Tarifesiyle Raporlar Çok Daha Masraflı

Aile hekimlerinden talep edilen çeşitli sağlık raporlarının yeni fiyatları şu şekilde açıklandı:

Bu fiyatlar, raporun türüne ve içeriğine göre değişiklik gösterebilirken, özellikle silah ruhsatı, pilotluk ya da su altı faaliyetlerine yönelik raporların çok daha yüksek tutarlarda olması dikkat çekiyor.

Aile Hekimliği Raporları Artık Ücretli: Yeni Genelgeyle Birçok Rapor Parayla Alınacak!

Aile Hekimliği Raporları Artık Ücretli: Yeni Genelgeyle Birçok Rapor Parayla Alınacak!

Vatandaş Tepkili: "Eskiden Ücretsizdi, Şimdi Randevu da Para da Gerekiyor"

Yeni uygulama halk arasında farklı tepkilerle karşılanıyor. Elazığ’da Aile Sağlığı Merkezlerine başvuran vatandaşlar, özellikle sürücü belgesi veya iş yeri için günlük rapor almak isteyenlerin bu yeni uygulamayla ek bir yük altına girdiğini belirtiyor.

Bu kararın ardından, randevu sistemlerinde yoğunluk artarken, uzmanlar bu artışın sistemsel sıkıntılara yol açmaması için yeni düzenlemeler gerekebileceğine dikkat çekiyor.

Yeni uygulama, yurttaşın cebini etkilediği kadar, aile hekimleri üzerindeki yükü de doğrudan etkileyebilir.