HABER49- İlçe genelinde vatandaşlar için güvenli, sağlıklı ve modern yaşam alanları oluşturmak amacıyla başlatılan dönüşüm kapsamında ilk yıkımlar gerçekleştirildi. Belediyeye bağlı ekiplerin yaptığı incelemeler neticesinde riskli olduğu tespit edilen yapılar için yıkım kararı alındı. Bu kapsamda, kullanım ömrünü tamamlamış, yapısal güvenliği olmayan ve görüntü kirliliğine sebep olan 11 dükkan ile 2 dairenin yıkımı sağlandı.

Adilcevaz Belediyesi tarafından organize edilen yıkım çalışmalarında, özellikle dere kenarında bulunan ve taşkın riski oluşturan yapılar öncelikli olarak ele alındı. Belediye Başkanı Abdullah Akbaba'nın talimatıyla harekete geçen ekipler, sabah saatlerinden itibaren kontrollü bir şekilde yıkım işlemlerini sürdürdü. Çalışmalar sırasında güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarılırken, çevre esnafı ve vatandaşlar da bilgilendirildi. Yıkım işlemleri esnasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, belediye ekipleri enkaz kaldırma çalışmalarını da eş zamanlı olarak yürüttü. Kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak yeni projelerin hazırlıkları sürerken, belediye yetkilileri bu süreçte halkın da görüşlerini dikkate alacaklarını ifade etti.

BAŞKAN AKBABA: “DERE ÜZERİNDEKİ YAPILARI ORTADAN KALDIRARAK ŞEHRE NEFES ALDIRACAĞIZ”

Adilcevaz Belediye Başkanı Abdullah Akbaba, kentsel dönüşüm çalışmalarının ilçede yıllardır ihtiyaç duyulan bir adım olduğunu belirterek, yıkım süreciyle ilgili kamuoyuna açıklamalarda bulundu. Başkan Akbaba, ilçede plansız, çarpık yapılaşmanın oluşturduğu sorunların çözümü için harekete geçtiklerini ve bu doğrultuda ilk somut adımı attıklarını söyledi. Fen ve imar kurallarına uygun olmayan tüm yapıların zaman içerisinde kaldırılacağını vurgulayan Akbaba, yeni imar planlarıyla modern kent dokusunun inşa edileceğini belirtti.

Erzurum’da Yüzme Eğitimi Alan Öğrencilere Sertifikaları Verildi
Erzurum’da Yüzme Eğitimi Alan Öğrencilere Sertifikaları Verildi
İçeriği Görüntüle

Açıklamasında, “Bugün itibarıyla 11 taşınmazın yıkımını gerçekleştirdik. İlçemizin kalbinde yer alan, hem estetik açıdan olumsuzluk yaratan hem de güvenlik tehdidi oluşturan yapıların kaldırılması, daha yaşanabilir bir Adilcevaz için büyük önem taşıyor. Amacımız, dere üzerindeki tüm yapıları ortadan kaldırarak ilçemize nefes aldırmak, çevresel düzenlemelerle birlikte yeni yollar, bulvarlar ve sosyal yaşam alanları kazandırmaktır” ifadelerini kullandı.

Başkan Akbaba’nın verdiği bilgilere göre, kentsel dönüşüm çalışmaları yalnızca yıkımla sınırlı kalmayacak. Aynı zamanda yeni yerleşim alanları, parklar, yürüyüş yolları ve sosyal donatılarla desteklenecek projelerin hayata geçirilmesi planlanıyor. Belediye, dönüşüm sürecinde mülk sahiplerinin haklarını koruyacak çözümler geliştirmek üzere ilgili kurumlarla iş birliği içerisinde hareket ediyor. İlçede kentsel dönüşümle birlikte hem fiziki hem de sosyal bir yeniden yapılanma hedefleniyor.

Kaynak: AA