HABER49- Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın’da Hakimevi ve Eğitim Tesisi inşaatını gezerek yapım çalışmaları hakkında bilgi aldı. İncelemelerinin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Tunç, Bartın Personel Eğitim Merkezi’nin bölgeye hizmet edeceğini belirtti.
Tunç, “Zonguldak, Karabük, Sakarya ve Düzce’deki adalet personelinin, zabıt katiplerinin, mübaşirlerinin, yazı işleri ve kalem personelinin eğitimleri burada yapılabilecek. Eğitim Dairesi Başkanlığımızın koordinasyonunda hizmet verecek. Bu bölge için önemli bir ihtiyaçtı. Şu anda 5 personel eğitim merkezimiz var. Buna ilaveten burası altıncı olacak ve gördüğünüz gibi geniş kapsamlı bir kampüs inşa ediliyor. Daha önce burada bir öğrenci yurdu vardı, biz onu geliştirdik ve yeni ilaveler yaptık. Bodrum, zemin ve 4 kat olmak üzere toplam 13 bin 200 metrekare alana sahip binamız, personel eğitim merkezi olarak hizmet verecek” dedi.
Bakan Tunç, inşaatı devam eden binada yaklaşık bin kişiye konferans verilebilecek sosyal tesis, toplantı odaları, kapalı otopark, 730 metrekarelik açık yüzme havuzu ve önündeki tesislerle birlikte bir sosyal tesisin inşa edildiğini söyledi. Merkezde Bartınlı ve çevreden gelen vatandaşların sosyal etkinliklerini gerçekleştirebileceğini de ifade etti.
“6 bin 104 metrekarelik çok amaçlı salon, Bartın’ın en büyük kültür merkezi olacak” diyen Tunç, salonun hem üniversite konferansları hem personel eğitimleri hem de nikah törenlerinde kullanılabileceğini belirtti.
Bartın’da yapılan diğer hizmetlerden de söz eden Bakan, “Çok amaçlı bir tesisi Bartın’ımıza kazandırmış oluyoruz. Bittikten sonra 3 blok eğitim merkezimiz olacak. Yıl sonuna kadar tamamlanması yüklenici firma tarafından taahhüt edildi ve çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor. Daha önce Bartın’a idare mahkemesi kurmuştuk. İdare Mahkemesi, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve zeminde Adalet Halk Kütüphanesi’nin yer alacağı önemli bir eser önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacak. Bartın Cumhuriyet Meydanı altında, özellikle gençlerimiz için tasarlanan Adalet Halk Kütüphanesi’nde gençler çayını, kahvesini içerken kitaplarını okuyabilecekler” ifadelerini kullandı.
Batı Karadeniz’de yapılan adalet binalarıyla ilgili de bilgi veren Bakan Tunç, “Bunların bir kısmı inşaat aşamasında, bir kısmı ihale aşamasında, bir kısmı da proje aşamasında. Batı Karadeniz Bölgesi’nde Gerede’nin temelini atmıştık ve Gerede Adalet Sarayı’nın yapımı devam ediyor. Önümüzdeki adli yıla yetişecek. Çaycuma adalet binası önemli bir ihtiyaçtı, 11 Kasım’da yapım ihalesini gerçekleştireceğiz. Çaycuma ve Ereğli’ye ek bina projelerimiz var. Karabük Adliye binasının ek binasının 22 Eylül’de yapım ihalesini gerçekleştirdik. İhale süreci değerlendiriliyor ve kesinleştiğinde temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Sinop Adliye binamızın proje çalışmaları tamamlanmak üzere ve önümüzdeki günlerde yapım ihalesini gerçekleştireceğiz. Kastamonu’da Tosya Adliye binasını açmıştık. Türkiye genelinde 65 adalet binası projemiz var” dedi.
Bakan Tunç ayrıca Bartın Devlet Hastanesi, Bartın Merkez Camii ve Külliyesi inşaat alanlarını da gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.