HABER49-Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yaşamını sürdüren 9 yaşındaki Muhammed Azam Yıldız, nadir görülen ve ölümcül sonuçlar doğurabilen genetik kas hastalığı Duchenne Musküler Distrofi (DMD) ile yaşam savaşı veriyor. Her geçen gün kaslarını kaybeden minik Muhammed, hayatın en güzel döneminde yavaş yavaş hareket kabiliyetini yitiriyor. Bu ilerleyici kas erimesi hastalığı, hem fiziksel hem de duygusal açıdan ailesi için yıkıcı bir sürece dönüşmüş durumda. Ancak tedavisi mümkün olan bu hastalık için umut ışığı, yurt dışında uygulanan fakat oldukça yüksek maliyetli bir tedaviye bağlı.

Muhammed’in annesi Elif Yıldız, yaşadıkları zor süreci anlatırken gözyaşlarını tutamıyor. Oğlunun her geçen gün gözlerinin önünde güç kaybettiğini söyleyen anne Yıldız, kamuoyuna ve hayırseverlere çağrıda bulundu. Özellikle Amerika ve bazı Avrupa ülkelerinde uygulanan gen tedavisi yöntemiyle çocukların kas yıkımı sürecinin yavaşlatılabildiğini ifade eden Yıldız, bu tedaviye ulaşmanın tek yolunun maddi destek olduğunu belirtti. Yetkililerden alınan bilgilere göre, söz konusu tedavi süreci yüz binlerce dolarlık bir maliyet gerektiriyor. Aile, devletin izin ve bilgisi dahilinde yürütülen yardım kampanyasıyla gerekli kaynağın toplanmasını umut ediyor.

122. Dönem devlet hizmet yükümlülüğü kurası sonuçlandı: Erzincan’a taze kan 122. Dönem devlet hizmet yükümlülüğü kurası sonuçlandı: Erzincan’a taze kan

Akademisyen ve Sivil Toplumdan Muhammed’e Destek Çağrısı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Türk Halk Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Akif Arslan, küçük Muhammed’in yaşadığı bu zorlu sürece sessiz kalınmaması gerektiğini vurguladı. Arslan yaptığı açıklamada, "Muhammed Azam henüz bir çocuk. Yaşamın ne olduğunu yeni yeni kavrıyor, hayalleriyle büyüyor. Ancak bu hastalık onun her şeyini elinden alıyor. Bu çocuğun yaşam mücadelesi hepimizin vicdanına dokunmalı," ifadelerini kullandı. Arslan, hayırseverlerin desteğiyle Muhammed’in yeniden yaşama umutla bakabileceğini, toplumun bu tür durumlarda birlik içinde hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Eğitim Hak Sen Ağrı Şube Başkanı Ertuğrul Alp de yaptığı açıklamada, yalnızca devlet kurumlarının değil, sivil toplumun da sorumluluk üstlenmesi gerektiğini söyledi. “Muhammed, bizim çocuklarımızdan farksız. O da gülmek, koşmak, oyun oynamak istiyor. Ancak bedeni buna izin vermiyor. Bu yardım çağrısına sessiz kalmak, bir çocuğun hayattan kopmasına göz yummaktır. El birliğiyle Muhammed’in tedavi sürecine destek verelim,” dedi.

Sosyal medya üzerinden başlatılan kampanyanın kısa sürede büyük yankı uyandırması bekleniyor. Ailenin resmi başvurularla organize ettiği yardım süreci, yalnızca bir çocuğun değil, aynı zamanda insanlığın da sınandığı bir dayanışma örneğine dönüşmüş durumda.

Kaynak: İHA