HABER49-Sabahın erken saatlerinde tarlaya gelen çiftçiler, gün boyu güneş altında çalışarak pancarların gelişimi için yoğun emek harcıyor. Erzincan’da şeker pancarı ekili alanlarda hasat öncesi bakım çalışmaları kapsamında çapa dönemi başladı. Günün ilk saatlerinde tarlalarının yolunu tutan üreticiler, saat 06.00-07.00 sıralarında başladıkları çalışmalarını akşam saatlerine kadar sürdürüyor.

Güneşin altında saatlerce çalışan çiftçiler, pancarların arasında yetişen yabancı otları tek tek temizliyor. Şapka ve uzun kollu kıyafetlerle güneşten korunmaya çalışan üreticiler, yüksek sıcaklık nedeniyle zorlanan çalışma şartlarına rağmen üretimin devam etmesi için mesailerine ara vermiyor.

Çapa çalışmalarının oldukça zahmetli olduğunu belirten çiftçiler, özellikle öğle saatlerinde artan sıcaklığın işlerini güçleştirdiğini ifade ediyor. Sabahın serin saatlerinde başlayan mesai, sıcaklığın yükselmesiyle birlikte daha zorlu hale geliyor.

Iğdır’da “Yılan Bükücüsü” olarak tanınan vatandaş, yılanları çıplak elleriyle yakalıyor
Iğdır’da “Yılan Bükücüsü” olarak tanınan vatandaş, yılanları çıplak elleriyle yakalıyor
İçeriği Görüntüle

Tarlada çalışan çiftçilerden biri, 35-40 derece sıcaklık altında pancar çapaladıklarını belirterek, “Sabah saat 07.00’de işe başlıyoruz, akşam 17.00’ye kadar çalışıyoruz. Sıcak hava işlerimizi zorlaştırıyor. Zor şartlarda çalışıyoruz ama üretmek zorundayız. Ekmeğimizi bu topraktan kazanıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA