HABER49-Van’da öğrenciyken tiyatro ile tanışan Özgür Titiz, yıllar süren sahne deneyiminin ardından Van Devlet Tiyatrosu müdürü oldu. Titiz, ulusal ve uluslararası hedeflerle tiyatroyu daha geniş kitlelere ulaştırmayı amaçlıyor.

Van’da öğrencilik yıllarında bir oyunla tiyatroya adım atan Özgür Titiz, yıllar süren emek ve sanat yolculuğunun ardından Van Devlet Tiyatrosu’nun müdürlüğüne getirildi. 15 yıl boyunca sahnede oyunculuk yapan Titiz, şimdi aynı kurumda gençlere yol gösteriyor.

Öğrencilikten Profesyonel Sanat Hayatına Uzanan Yolculuk

Yaklaşık 26 yıl önce lise öğrencisiyken tiyatro sahnesine çıkan Özgür Titiz, hayatının dönüm noktasını yaşadı. Katıldığı bir okul oyununda Van Devlet Tiyatrosu sanatçılarının desteğiyle tanıştığı tiyatro, onun için yeni bir dünyanın kapılarını araladı. Titiz, o yıllarda edindiği ilhamla tiyatro eğitimi almaya karar verdi. 2007 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Tiyatro Oyunculuk Bölümünden mezun oldu. Ardından 2010 yılında Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nün sanatçı alım sınavına girerek bin 500 aday arasından sıyrılıp 40 kişi içerisine girmeyi başardı. Bu başarı sayesinde ilk Vanlı sanatçılardan biri olarak Van’a tayin edilen Titiz, o günden bu yana sahnede hem oyuncu hem de sanatın gelişimine katkı sunan bir isim oldu. 15 yıl boyunca birçok oyunda sahne alan Titiz’in tiyatroya olan bağlılığı, bugün onu müdürlük koltuğuna taşıdı.

Erzincan Demirkent TOKİ Ortaokulu’nda öğrenciler sebze yetiştiriyor
Erzincan Demirkent TOKİ Ortaokulu’nda öğrenciler sebze yetiştiriyor
İçeriği Görüntüle

Van Devlet Tiyatrosunda Yeni Hedefler

Özgür Titiz, müdür olarak üstlendiği görevde yalnızca sahnede değil, yönetim alanında da sanata yön vermeyi hedefliyor. Van Devlet Tiyatrosu’nun en önemli etkinliklerinden biri olan ve bu yıl 23’üncüsü düzenlenecek “Bizler Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği” için özel projeler geliştiren Titiz, özellikle tiyatro ile hiç tanışmamış çocuklar ve ailelere ulaşmayı amaçlıyor. Titiz, “Bu şenlik bizim için çok kıymetli. Çünkü birçoğumuz tiyatroya bu şenlik sayesinde adım attık. Bugün ise aynı heyecanı yeni nesillere aktarmak istiyoruz” diyerek hedeflerini dile getirdi. Ayrıca Titiz, şenliğin ilerleyen yıllarda ulusal boyuta taşınacağını, ardından da uluslararası bir kimlik kazanmasını arzuladıklarını söyledi. Van’ın kültürel potansiyeline güvenen Titiz, gençlerin tiyatro mesleğini seçmesi ve bayrağı devralması için çalışacaklarını da vurguladı.

Van Devlet Tiyatrosunda Güçlü Kadro

Van Devlet Tiyatrosu, yalnızca sahnelenen oyunlarla değil, güçlü kadrosuyla da dikkat çekiyor. Kurumda 20 sanatçının yanı sıra 30 teknik personel ve 25 idari görevli bulunuyor. Tiyatro, her yıl ekim ayında perdelerini açarak Vanlı sanatseverleri yeni oyunlarla buluşturuyor. Titiz, Van halkını tiyatroya daha fazla sahip çıkmaya davet ederek, “Bizim en büyük motivasyonumuz seyircilerimizin ilgisi ve desteği. Perdelerimizi açtığımızda tüm Van halkını salonlarımızda görmek istiyoruz” dedi. Bu yönüyle Van Devlet Tiyatrosu, yalnızca bir sanat merkezi değil, aynı zamanda bölge gençleri için bir ilham kaynağı olarak da öne çıkıyor.

Kaynak: İHA